En col·laboració amb

Participació ciutadana

Els projectes dels pressupostos participatius de Barcelona es comencen a fer realitat

Durant aquest any s’executaran 21 accions derivades d’aquest procés de participació municipal

Una de les primeres intervencions a executar-se ha sigut el carril bici de la ronda del Guinardó

Els projectes dels pressupostos participatius de Barcelona es comencen a fer realitat
1
Es llegeix en minuts

En maig del 2021, prop de 40.000 veïns i veïnes de Barcelona van decidir, amb els seus vots, destinar 30 milions d’euros del pressupost municipal a impulsar 76 projectes d’inversió en tots els districtes. Ara les propostes es comencen a fer realitat i durant l’any se n’executaran 21. És el cas del carril bici de la ronda del Guinardó, una de les primeres iniciatives ciutadanes dels pressupostos participatius.

A Horta-Guinardó més de 5.000 persones van votar en quins projectes volien invertir els 3,2 milions d’euros assignats al districte en el marc dels pressupostos participatius. De totes les propostes que van sorgir, se’n van seleccionar set. Una d’elles és el carril bici que ara s’inaugura, que va rebre més de 1.400 vots.

La intervenció del carril bici de la ronda del Guinardó ha tingut un pressupost de 650.000 euros i s’ha dut a terme en el tram comprès entre els carrers de Vinyals i Cartagena. El carril bidireccional ha baixat de la vorera a la calçada i s’hi han construït dos carrils bici més, segregats i unidireccionals, que donaran continuïtat a l’actual carril bici de la ronda del Guinardó. Així, la secció queda configurada per un carril bici, un carril bus i un carril de circulació de velocitat 30 quilòmetres per hora.

Un total de 21 projectes acabats el 2022

Notícies relacionades

Aquest any es preveu que s’acabin 21 dels 76 projectes seleccionats en la fase de votació dels pressupostos participatius. Com en el cas del carril bici de la ronda del Guinardó, hi ha altres projectes que ja s’han acabat: la restauració paisatgística del torrent de Canyelles i la instal·lació de bancs adaptats al barri de Porta.

La resta de projectes, molts dels quals ja estan començats, s’acabaran d’executar a partir de gener del 2023. A la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona es pot consultar l’estat actualitzat de totes les propostes, ja sigui en el conjunt de la ciutat o per districtes.