En col·laboració amb

Orientació

Nova edició d’In-forma’t, per orientar a la joventut sobre el seu futur acadèmic

Té l’objectiu de donar a conèixer als nois i les noies les diferents opcions formatives que hi ha

Nova edició d’In-forma’t, per orientar a la joventut sobre el seu futur acadèmic
1
Es llegeix en minuts

La catorzena edició de la campanya In-forma’t, que comença el 25 de gener i durarà fins al 24 de març, mostra als nois i les noies les opcions formatives que hi ha i els acosta als seus objectius acadèmics.

Les activitats, que són tant presencials, per a les quals cal inscriure’s a la web del programa, com virtuals, s’agrupen en quatre blocs:

  • ¿Què soc i què m’agrada? Consisteix en tallers i dinàmiques d’autoconeixement i descobriment del mateix perfil academicoprofessional i activitats per a grups classe, i respon als interessos, motivacions i aptituds dels aspirants.

  • ¿Quins camins puc escollir? Amb xerrades sobre els diferents itineraris, les vies d’accés i els requisits per arribar als objectius acadèmics. També hi ha activitats per a famílies amb fills o filles que necessiten acompanyament després de la secundària, així com d’altres per a grups classe i professionals dels serveis socials.

  • ¿Quina oferta hi ha? Xerrades a càrrec de personal docent per donar a conèixer els diferents estudis de formació reglada i no reglada que es poden escollir. Tracten totes les opcions i vies d’accés al batxillerat; les diferents famílies professionals dels cicles formatius; els plans d’estudi i les sortides dels diferents graus universitaris, i les opcions per a joves amb necessitats específiques de suport educatiu.

  • ¿És com m’ho imagino? Aquest bloc inclou trobades amb estudiants i professionals en què els joves podran parlar amb estudiants que cursen els estudis que els interessen, així com visites a empreses i entitats per resoldre dubtes.

La campanya l’han elaborat el Departament de Joventut a través del Centre d’Assessorament Acadèmic per a Joves, els punts infoJOVE de Barcelona i els punts JIP (Jove, Informa’t i Participa»). Si vols més informació, pots accedir a la web d’In-forma’t.

Guia que recull les opcions per a les trajectòries acadèmiques

Notícies relacionades

Una altra manera de conèixer i aprofundir en els diferents itineraris possibles dels ensenyaments postobligatoris és la Guia d’estudis postobligatoris, que s’ha elaborat amb la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona.

Aquest document s’entrega com a material de suport durant els tallers d’itineraris acadèmics que s’ofereixen en els serveis Infojove en el marc de la campanya In-forma’t, i inclou consells d’orientació per als joves per promoure l’autoconeixement, identificar totes les pressions que els condicionen a l’hora d’escollir el seu camí, combatre prejudicis, conèixer l’oferta formativa, explorar el món laboral, treballar les diferents competències i afrontar la por d’equivocar-se.