En col·laboració amb

Vivenda

El projecte CO-HAB-Raval rep 80.000 euros per millorar l’habitabilitat de cinc finques del Raval

Les intervencions tenen lloc a cinc finques ubicades als carrers de les Carretes i de Sant Ramon, la rambla del Raval i els carrers de Sant Pacià i del Peu de la Creu, que es caracteritzen, com moltes finques del barri, per l’alta densitat i l’antiguitat dels edificis

El projecte CO-HAB-Raval rep 80.000 euros per millorar l’habitabilitat de cinc finques del Raval
1
Es llegeix en minuts

La proposta, una de les sis guanyadores de la primera convocatòria d’ajudes a la innovació ‘La ciutat proactiva’, té per objectiu millorar les condicions de vida dels residents del Raval i consisteix en el codisseny i la cofabricació, amb la implicació i la participació activa del veïnat, d’un catàleg de microprojectes que actuïn en l’habitabilitat de les finques, la ventilació i la il·luminació d’espais interiors, l’accessibilitat dels espais comuns, l’eficiència energètica i el foment d’hàbits saludables.

Les intervencions tenen lloc en cinc finques ubicades als carrers de les Carretes i de Sant Ramon, la rambla del Raval i els carrers de Sant Pacià i del Peu de la Creu, que es caracteritzen, com moltes finques del barri, per l’alta densitat i l’antiguitat dels edificis.

Notícies relacionades

Els projectes en què es treballa consisteixen en la cofabricació de cobertes comunes per dotar d’ús comunitari els terrats de dues finques, una escala accessible més segura i agradable, la instal·lació d’una claraboia i l’obertura de finestres en l’escala per millorar la qualitat de l’aire interior i el confort i la ventilació al vestíbul. També s’actua a l’escala d’un altre dels blocs de pisos, i s’està fent un prototip per millorar la il·luminació als espais comuns interiors d’una altra finca.

Els microprojectes són solucions prototipables de baix cost, desmuntables i reciclables, que es poden fer a través de la cofabricació mitjançant tècniques senzilles i processos d’autoconstrucció assistida. Alhora, tot això permet l’empoderament del veïnat en la gestió, transformació i millora del seu espai habitable i comunitari.