En col·laboració amb

DISTRICTE DE SANT MARTÍ

En marxa les obres d’un edifici de 18 vivendes de lloguer social al Poblenou

La inversió prevista per a aquesta nova promoció és de 2,96 milions d’euros i servirà per proporcionar una llar assequible a mig centenar de persones

En marxa les obres d’un edifici de 18 vivendes de lloguer social al Poblenou
2
Es llegeix en minuts

L’Institut Municipal de la Vivenda i Rehabilitació de Barcelona (IMHAB) ha començat les obres d’una nova promoció de lloguer social al Parc i la Llacuna del Poblenou, al districte de Sant Martí. En concret, es tracta d’un edifici de 18 vivendes que s’aixecarà en un solar del carrer de la Ciutat de Granada, a la cantonada amb Almogàvers, a la superilla del Poblenou.

El projecte, del despatx Naxal Arquitectura SLP, és un edifici amb dues altures, de planta baixa i tres i cinc plantes. Les vivendes seran d’un i dos dormitoris amb superfícies d’entre 44-45 m² i 50-54 m² i una de les vivendes serà adaptada per a persones amb mobilitat reduïda. L’edifici, a més, disposarà d’un local i un soterrani amb trasters vinculats a les vivendes i una sala per a bicicletes. Els espais de dia de les vivendes seran oberts al carrer i al xamfrà, i la façana interior del pati de l’illa es dedicarà als recorreguts d’accés i comunicació entre vivendes amb passadissos exteriors. El projecte ha buscat un tipus de vivenda allargada que es repeteix a tota la part de la planta baixa i les cinc plantes, amb accés des d’un passadís posterior comunicat amb un únic nucli d’escala i ascensor situat a la mitjancera amb l’hotel, al costat nord-oest. La inversió prevista per a aquesta nova promoció és de 2,96 milions d’euros i servirà per proporcionar una llar assequible a mig centenar de persones.

Un parc de vivenda sostenible

Un dels aspectes destacats d’aquesta nova promoció és la sostenibilitat i l’eficiència energètica. El cent per cent de les vivendes donen tant al carrer com a l’interior d’illa, de manera que disposen de ventilació creuada i el màxim assolellament possible. S’afegeixen també altres elements com la producció d’aigua calenta sanitària i climatització amb equips d’aerotèrmia, la instal·lació fotovoltaica connectada a serveis comuns i detectors de presència en espais comunitaris.

Més vivenda pública a Sant Martí

Amb la posada en marxa d’aquestes obres, l’Ajuntament de Barcelona reforça l’aposta per ampliar el parc de vivenda assequible a la ciutat de manera permanent i evitar que, a través de la venda, en el futur les vivendes puguin privatitzar-se. Actualment el consistori té en marxa, o a punt de començar, la construcció de 2.300 vivendes, el 80% de les quals es destinaran a lloguer protegit.

Notícies relacionades

D’aquestes 2.300 vivendes, una proporció important es troba als barris de Sant Martí. Al barri del Besòs i el Maresme, als carrers de Puigcerdà i de Lluís Borrassà, es troben dues promocions avançades, que suposaran 75 i 54 noves vivendes, respectivament. A aquestes vivendes també cal sumar les vivendes Aprop de les Glòries, amb 42 allotjaments. A més, fa poques setmanes van començar els treballs per a una promoció de 155 vivendes al carrer de Veneçuela, a Provençals del Poblenou, i aquest estiu es van resoldre els concursos de projectes i obra dels quatre edificis de vivenda industrialitzada al Besòs i el Maresme i a la Verneda i la Pau, que suposaran 151 vivendes més.

En total a Sant Martí hi ha 495 vivendes públiques en marxa, el 95% de les quals seran de lloguer i la resta en dret de superfície, un règim de tinença que garanteix la titularitat pública del terra i que, una vegada superat el termini de cessió, tornarà a l’Ajuntament. Aquest volum de prop de mig miler de pisos significa una vivenda assequible per a més de 1.200 persones.