ART URBÀ

Juntes, diverses i rebels: així són les dones del nou mural de la Model

Els murs de l’antiga presó Model presenten una nova intervenció artística, un gran mural feminista dissenyat en col·laboració amb el diari ‘Femiñetas’ per les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila

Juntes, diverses i rebels: així són les dones del nou mural de la Model
1
Es llegeix en minuts

Les il·lustradores Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila han dissenyat un gran mural feminista a l’antiga presó de la Model. La combinació d’estils de les sis il·lustradores que s’han encarregat del nou mural de la Model és un reflex de la diversitat de les dones que formen part de la lluita feminista. Juntes, diverses i rebels, reivindiquen la igualtat des de l’activisme i la conquesta de l’espai públic.

Malgrat que aquest 8 de març ha sigut marcat per la crisi de la Covid-19, aquesta intervenció artística a l’antiga presó Model dona l’oportunitat de recuperar l’espai comunitari com a lloc clau de l’expressió i la visibilització del moviment feminista, i permet reflexionar sobre la capacitat transformadora i reivindicativa de l’art urbà. Des d’avui, els murs dels carrers Provença i Entença ja formen part de la lluita feminista, col·lectiva i diversa.

Sis artistes i un diari il·lustrat

La publicació feminista ‘Femiñetas’ és un mitjà autogestionat i col·lectiu, en el qual diverses veus del moviment feminista col·laboren a través de la paraula i la il·lustració. Amb una tirada de 1.000 exemplars, aquest diari barceloní ja ha editat vuit números editats i compta amb més de 150 persones col·laboradores, entre les quals es troben les sis artistes que han participat en el mural feminista de la Model: Lola Vendetta, María Pichel, Amaia Arrazola, Vicky Cuello, Carolina Monterrubio i Marina Capdevila.

Notícies relacionades

Cada il·lustradora ofereix una proposta creativa diferent, que simbolitza la infinitat de representacions que les dones poden tenir en una societat i que fuig de les imatges estereotipades i els rols de gènere.

Aquesta actuació se suma a la resta d’iniciatives que s’han organitzat per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, com l’exposició ‘Barcelona fotògrafs’, i en les últimes actuacions en matèria d’igualtat, com l’ampliació del servei municipal de cangur Concilia, l’afegiment de noms de dona als carrers de la ciutat i les mesures per combatre la precarietat laboral femenina i la fractura digital.