En col·laboració amb

NOVEL·LA NEGRA

El BCNegra rambleja

En un any especialment difícil, el festival BCNegra vol reivindicar el fet cultural com a element essencial per a la societat.

  • Aquest festival de novel·la negra pren els carrers més emblemàtics de la ciutat

  • Té lloc del 21 el 31 de gener

  • Avui se celebra l’acte d’entrega del premi Pepe Carvalho 2021

El BCNegra rambleja
1
Es llegeix en minuts

Aquest any el festival BCNegra reivindica la cultura com un sector essencial en la nostra societat. Ho fa recuperant un dels carrers més emblemàtics i magnètics literàriament de la ciutat: la Rambla, que durant uns dies es convertirà en ‘la Rambla negra’. La setzena edició del festival tindrà lloc del 21 al 31 de gener.

Comissariat per l’escriptor Carlos Zanón i produït per l’Institut de Cultura de Barcelona, el programa ha hagut d’adaptar-se a la nova realitat imposada per la situació sanitària. És per aquesta raó que la ciutat rep els autors i autores del gènere, d’àmbit nacional i internacional, més importants, però no poden trobar-se de manera presencial amb els lectors. Sí que ho fan de manera virtual: tots els actes es podran seguir en directe a través de la web de BCNegra.

Hi ha més contingut que mai: 119 autores i autors, 17 dels quals es connectaran de manera remota, i 40 moderadors, en un total de 52 taules rodones, distribuïdes en 10 dies d’intensa programació.

Una de les característiques de l’esdeveniment és que no es limita a la novel·la: aquest 2021 pots trobar-hi també poesia, còmic, fotografia ––amb l’exposició ‘Directe als ulls. Retrats d’Ana Portnoy’, música –amb actuacions de Josele Santiago i Tori Sparks–, cine i una ruta literària per la Rambla que es podrà seguir en format ‘podcast’. També s’oferiran maridatges de música i literatura –amb el ‘Manual de supervivència, homenatge a Boris Vian’, de Lluís-Anton Baulenas– o una investigació dels poemes més foscos de la poesia de Josep M. Fonollosa i Gerard Vergés, recitats per Josep Pedrals i Laia Alsina.

Notícies relacionades

Com en cada edició, BCNegra recupera un autor, que aquesta vegada serà Fred Vargas; un llibre, ‘La ciutat i la ciutat’, de China Miéville, escriptor del gènere fantàstic i de ciència-ficció, i un personatge, Laidlaw, que forma part de la narrativa del considerat pare del ‘tartan noir’, William McIlvanney. També es commemorarà el centenari del naixement de l’escriptora Patricia Highsmith.

En el transcurs del BCNegra, en concret avui 25 de gener, a les 17.00 hores,al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, se celebrarà l’acte d’entrega del premi Pepe Carvalho 2021 a l’escriptora Joyce Carol Oates. Consulteu tots els detalls de la programació a la web del festival.