En col·laboració amb

Obert el segon concurs per construir cobertes verdes a deu edificis de vivendes

La segona edició del Concurs de Cobertes Verdes finançarà el 75% del projecte, fins a 100.000 euros, de les deu propostes guanyadores

Es poden presentar les comunitats de veïns i veïnes d'edificis de vivendes que vulguin incorporar un jardí

06a8344-760x428

06a8344-760x428

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà, convoca el segon Concurs de Cobertes Verdes, una iniciativa que promou la implantació de més terrats verds per construir una ciutat resilient davant de la crisi climàtica i per fomentar el benefici col·lectiu i social dels veïns i veïnes.

Tal com apunta el consistori, l’objectiu és millorar les condicions ambientals de la ciutat, després de la declaració d’emergència climàtica decretada a mitjans de gener. Això accelera una sèrie de canvis que comprometen tots els agents de la ciutat. 

¿Com es pot participar en el concurs?

Els veïns i veïnes interessats a participar-hi poden presentar les seves propostes durant tres mesos. Se n’escolliran 50, que rebran una subvenció de fins a 1.500 euros per a l’elaboració dels treballs tècnics previs.

Finalment se seleccionaran els deu projectes guanyadors, que rebran una subvenció del 75% del cost de l’actuació per construir la coberta, fins a un límit de 100.000 euros per a cadascun. A més, hi haurà deu accèssits, que rebran una subvenció de 1.500 euros per a les despeses tècniques vinculades a la participació.

Es tracta d’una convocatòria dirigida principalment a edificis de vivendes de titularitat privada, i queden exclosos els projectes per a cobertes que tinguin la finalitat de dur a terme activitats que generin beneficis econòmics.

Les cobertes verdes, clau per a la lluita contra l’emergència climàtica

Barcelona és una ciutat compacta amb una elevada densitat residencial, cosa que dificulta la creació de nous espais verds. Posar plantes en espais com ara cobertes i mitjanceres permet restituir el model i millorar les condicions ambientals de la ciutat. La declaració d’emergència climàtica, que van aprovar les autoritats el 15 de gener, recull precisament la importància de desenvolupar més cobertes verdes a la ciutat.

A més, aquestes cobertes verdes es converteixen en espais d’estada i de cohesió social als edificis per al gaudi comunitari i el benestar de les persones, i milloren l’aïllament tèrmic i acústic i la conservació i la impermeabilització dels edificis.

Un total 5.500 metres quadrats més de verd amb el primer concurs

Notícies relacionades

El 2017 es va celebrar el primer Concurs de Cobertes Verdes, gràcies al qual s’han aconseguit crear deu cobertes verdes, que han suposat un increment de 5.500 metres quadrats de verd a la ciutat, a més de 217 metres quadrats de plaques fotovoltaiques i instal·lacions de recollida d’aigua de pluja i de foment de la biodiversitat.

Pots consultar les bases del concurs i tota la documentació a la web del Concurs de Cobertes Verdes.