En col·laboració amb

REIVINDICACIÓ HISTÒRICA

La remodelació de la Meridiana s'estendrà fins a Navas

La previsió és que els treballs comencin durant el 2020 i que permetin recuperar espai per als vianants a les voreres baixant a la calçada els carrils bici

meridiana-1-760x428

meridiana-1-760x428

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La transformació de l’avinguda Meridiana en un eix cívic amb més espai per als vianants, un carril bici segregat a la calçada i una millor connexió entre barris continuarà amb el tram entre el carrer de Mallorca i els carrers de las Navas de Tolosa i Josep Estivill. La previsió és que els treballs comencin durant el 2020.

La remodelació, que segueix el disseny de l’àmbit ja renovat entre els carrers de València i Mallorca, permetrà recuperar espai per als vianants a les voreres baixant a la calçada els carrils bici. 

Les actuacions inclouen:

La supressió d’un carril de circulació d’entrada a la ciutat.

A més, per facilitar els desplaçaments a peu entre els barris que queden als dos costats de la Meridiana, es crearan nous passos de vianants i es modificarà la posició dels actuals per millorar els itineraris.

El projecte de remodelació ha sigut aprovat per la Comissió de Govern i té un pressupost de 6,59 milions d’euros. La previsió és que els treballs es duguin a terme durant el 2020 i que la transformació fins a Fabra i Puig s’acabi el 2023.

Una renovació amb el veïnat

Notícies relacionades

La reurbanització de la Meridiana entre els carrers de Mallorca i Josep Estivill renovarà 501 metres de via que s’afegiran al tram ja reformat de 800 metres entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca. En total seran 1,3 quilòmetres remodelats.

La pacificació de l’avinguda Meridiana respon a una reivindicació ciutadana històrica i s’ha concretat mitjançant un procés de participació amb els veïns i les veïnes.