En col·laboració amb

Impuls a l'ocupació i al comerç de proximitat a Nou Barris

El pla preveu 38 mesures entre les quals hi ha crear un nou espai per a l'ocupació i l'activitat econòmica al districte, on s'oferirà assessorament i formació

nou-barris

nou-barris

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Nou Barris, un dels districtes més perjudicats per la crisi i les seves conseqüències, posa en marxa un pla de desenvolupament econòmic que prioritza mesures per fomentar l'ocupació i dinamitzar el comerç de proximitat. El pla, que inclou 38 mesures, permetrà obrir, abans de final d'any, un nou espai per a l'ocupació i l'activitat econòmica al districte, on s'oferirà assessorament i formació per a persones desocupades o amb un projecte empresarial.

El primer pla de desenvolupament econòmic de Nou Barris per al període 2016-2021 és el resultat d'un procés d'anàlisi, reflexió i debat amb representants de 48 entitats presents en el territori i recull una sèrie d'accions que s'han definit tenint en compte les dinàmiques que s'han de revertir i les potencialitats del districte. L'estudi de la situació a Nou Barris, el districte amb més proporció d'atur registrat amb relació a la població, un 10,4% el desembre del 2016, ha permès definir vuit línies estratègiques en les quals se centrarà l'actuació municipal.

Per promoure un model econòmic diversificat i més sostenible en el temps, es fomentaran quatre sectors prioritaris, que es considera que tenen potencial, d'acord amb les necessitats detectades, les possibilitats del territori i la capacitat de generar oportunitats d'inserció laboral.

D'aquesta manera, s'impulsarà el treball d'atenció a les persones, projectes d'oci, esports, cultura i educació, oficis d'artesania, reparació i manteniment, a més del desenvolupament del comerç de proximitat i activitats de conservació del medi ambient i l'economia circular.

El pla tindrà per a aquest any una assignació pressupostària mínima de 2 milions d'euros per posar-lo en marxa amb l'objectiu de crear ocupació de qualitat, amb especial atenció en els col·lectius més vulnerables, com els joves i les persones grans de 45 anys, a més de desenvolupar l'economia de proximitat i projectes d'economia social i solidària.

Com una estratègia per incrementar la sostenibilitat econòmica del teixit comercial del barri, el pla preveu posar en marxa iniciatives que permetin reduir la despesa corrent dels establiments mitjançant mesures d'estalvi energètic i de compres mancomunades o col·lectives de béns o serveis.

REDUIR DESIGUALTATS I COHESIONAR LA SOCIETAT

Durant la presentació d'aquest nou pla per a Nou Barris, el primer tinent d'alcaldiaGerardo Pisarello, ha subratllat la novetat que suposa utilitzar la política econòmica municipal com una eina eficaç per enfortir el teixit productiu dels districtes i barris, "reduir les desigualtats i preservar una de les grans conquistes de Barcelona: la cohesió social".

Notícies relacionades

Per la seva part, Janet Sanzregidora del districte de Nou Barris, ha assenyalat l'obligació i el compromís del districte de Nou Barris i de la ciutat per treballar amb l'objectiu de desenvolupar l'economia local i reforçar els drets dels treballadors.

Aquest és el primer pla de desenvolupament econòmic que es posa en marxa aquest any, després que el juliol de l'any passat es presentés el de Ciutat Vella. En conjunt, al llarg d'aquest mandat s'impulsaran fins a sis districtes que es consideren prioritaris tenint en compte els seus indicadors socioeconòmics. Els següents plans seran els de Sants-MontjuïcHorta-GuinardóSant Andreu Sant Martí.