En col·laboració amb

Barcelona busca un nou model de Zoo basat en la conservació, la investigació i l'educació

L'equip de treball Model de futur del Zoològic de Barcelona ha plantejat renunciar a la presència de dofins en l'equipament

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El grup de treball que s'encarrega de decidir i gestionar el futur del Zoològic de BarcelonaZoològicdeBarcelona vol establir un model que garanteixi el benestar animalfomenti la investigació, la difusió i l'educació i se centri en espècies amenaçades o en perill d'extinció amb el fi de millorar les seves condicions.

El nou model de Zoo, que seguirà ubicat al parc de la Ciutadella, anirà més enllà de les mateixes instal·lacions, treballarà per la preservació de les espècies i realitzarà investigació amb els animals que hi hagi en captivitat, centrant-se especialment en els que siguin autòctons.

A més, també serà prioritària l'educació, per fomentar el coneixement de la biodiversitat i els ecosistemes i, sobretot, per conscienciar sobre la importància de la conservació i la protecció dels hàbitats.

La tinent d'alcaldia d'EcologiaUrbanisme i MobilitatJanet Sanz, ha explicat que des del Consistori es defensa el futur del Zoo, i que per això “és necessari actualitzar l'equipament i plantejar un nou model basat en la conservació allà on estan les espècies, especialitzat en investigació per millorar el benestar animal i que treballi molt més el projecte educatiu”.

Notícies relacionades

En aquest marc, el Govern municipalERC i la CUP han expressat la seva voluntat de renunciar a la presència de dofins en l'equipament per al benestar dels animals, una mesura que es pren a causa de la petició de l'Associació Europea de Mamífers Aquàtics de millorar la situació d'aquests animals abans del 2019.

Davant la complexitat i els problemes que podien causar als animals del Zoo les obres que requeria l'ampliació del delfinari, s'ha acordat traslladar els dofins que estan actualment a les instal·lacions a nous emplaçaments més adequats per a la seva salut.