Sostenibilitat
La Diputació de Barcelona continua liderant la transició energètica a la província
S'anuncia un nou impuls en la implantació d'energies renovables en els municipis barcelonins per a lluitar contra el canvi climàtic
Instalación fotovoltaica sobre tejado de equipación municipal /
L'emergència climàtica requereix accions decidides per a implantar models energètics sostenibles que es concretin en iniciatives reals de transformació per als municipis i la ciutadania.
És el que promou la Diputació de Barcelona, que ha reafirmat el seu compromís amb la transició energètica impulsant la implantació massiva d'energies renovables en els municipis de la província. L'objectiu és aconseguir la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i l'estalvi energètic i econòmic. Per això, la Diputació ha subvencionat projectes d'energies renovables (fotovoltaica i biomassa) i d'estalvi i d'eficiència en l'enllumenat públic a través de programes d'inversions climàtiques.
Es tracta dels programes sectorials Renovables 2030 (2022-2024) i Transició Ecològica 2030 (2024-2025). Aquests projectes subvencionen actuacions d'alt impacte, és a dir, amb una potència mínima de 80 kW en les instal·lacions fotovoltaiques o de biomassa, i una actuació en més de 300 punts de llum, en el cas dels d'enllumenat.
"Aquests programes ens acosten a l'objectiu de tenir municipis climàticament neutres i ens ajuden a construir pobles i ciutats més sostenibles, més justos i més sobirans, amb més qualitat de vida per als seus veïns i veïnes", ha afirmat Marc Serra, president delegat de l'Àrea d'Acció Climàtica i Transició Energètica.
El projecte en xifres
Hi ha hagut dues convocatòries amb un import total associat de 134,9 milions d'euros que han arribat a 178 municipis (57% dels municipis de la província). Més de la meitat de les sol·licituds concedides fins ara en les dues convocatòries han estat per a instal·lacions fotovoltaiques (61%), seguides de les d'enllumenat, que representen gairebé una quarta part de les sol·licituds (24%), mentre que les d'instal·lacions de biomassa són un 15%.
La despesa acumulada dels projectes presentats és de 179 milions d'euros, dels quals la Diputació de Barcelona haurà aportat 134,9 milions d'euros (més del 75% del cost) en el període entre 2022 i 2025.
Els resultats són tangibles i esperançadors: els projectes comporten la reducció d'unes 64.000 tones de gasos amb efecte d'hivernacle (que equivalen a les emissions d'uns 63.000 cotxes) i reporten una producció o estalvi anual de 148 GWh d'energia, que suposen un estalvi econòmic de 27,6 milions d'euros cada any.
Els detalls de cada projecte, així com la informació agrupada per municipi, comarca i tipologia es poden consultar en el portal web.
Notícies relacionadesMés informació: https://www.diba.cat/web/mediambient/transicio-ecologica
Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'Agenda global 2030.
- Apunt ¿Ocupats o imbècils?
-
Ofert per
- Ariadna Gil: "La mirada a una dona que abandona la seva família és diferent que si ho fa un home"
- Sánchez demana renunciar a fons de la UE per reconstruir València
- Reestructuració bancària Espanya pagarà demà 4.575 milions del rescat europeu a la banca del 2012
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- 448 al dia MAPA | Els 10 radars de Barcelona que més multes han posat aquest 2024
- Massa Liverpool a Girona
- Mbappé, Vinícius i Bellingham validen l’envit d’Ancelotti
- El trasllat dels bombers de l’Eixample perd suports