El motiu pel qual el Regne Unit planeja prohibir la raça de gossos American Bully XL

El motiu pel qual el Regne Unit planeja prohibir la raça de gossos American Bully XL
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Regne Unit planeja prohibir a finals d’any una raça de gos que a Espanya ni tan sols està considerada com a gos potencialment perillós (PPP), segons ha anunciat aquest divendres el primer ministre britànic, Rishi Sunak.

Sunak explica en un vídeo a X (abans Twitter) que ha ordenat als seus ministres que treballin amb les autoritats pertinents primer per «definir» les característiques de la raça, que actualment no està descrita legalment en aquest país, i eventualment per prohibir-la.

Es tracta de la raça de gos American Bully XL, que ha protagonitzat diversos atacs en aquest país. «L’American Bully  XL és un perill per a les nostres comunitats, particularment per als nens», declara en la gravació el dirigent conservador.

«És clar que no es tracta d’un grapat de gossos mal entrenats, sinó que és un patró de comportament i no pot continuar», diu, en al·lusió a diversos atacs coneguts en els últims dies.

«Aquests gossos són perillosos, vull assegurar als ciutadans que prendrem totes les mesures necessàries per garantir la seva seguretat», afegeix Sunak.

Notícies relacionades

Una vegada els experts es posin d’acord a com definir aquesta raça canina, el Govern proposarà prohibir-la esmenant l’actual llei de gossos perillosos, ha assenyalat el primer ministre.

A Espanya no està catalogat com a gos potencialment perillós –com sí que ho són els seus ‘pares’ Pit bull terrier, Staffordshire bull terrier i American staffordshire terrier– i els cadells d’aquesta raça es venen a partir dels 1.000 euros.