La gestió de l’aigua

Catalunya quintuplica la inversió per fer caure petites preses i reconnectar rius

Catalunya quintuplica la inversió per fer caure petites preses i reconnectar rius

Agència Catalana de l'Aigua

4
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

«El Govern està fent caure preses quan més escasseja l’aigua». Aquesta és la notícia falsa que fa mesos que circula per les xarxes socials i que apareix constantment en fòrums de tot tipus. Amb la sequera, sectors ultraconservadors encoratjats per membres de Vox han posat el focus en les actuacions per recuperar la connectivitat fluvial que s’han portat a terme a Espanya. Per als pròxims anys, Catalunya té previstes set actuacions d’aquest tipus.

Notícies relacionades

Queden més de 200 infraestructures horitzontals sense cap mena de funció que trunquen el pas dels rius i, en els pròxims anys, entraran en desús més desenes de petites preses. L’ACA admet la importància de la seva eliminació per millorar l’estat ecològic dels rius, que actualment està per sota dels llindars requerits en molts casos.

En realitat, aquests processos seran obligatoris els pròxims anys, després que la Comissió Europea aprovés la llei de la restauració de la natura. La seva millora permetria recuperar biodiversitat aquàtica i també ajudaria a assegurar alguns cabals febles i en perill.