Calafell utilitza drons per vigilar que ningú ompli les seves piscines

Ajuntament de Calafell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sequera persisteix i la normativa que impedeix omplir piscines particulars també. Per evitar que els ciutadans incompleixin aquesta mesura, l’ajuntament de Calafell ha posat en marxa un dispositiu de vigilància aèria, amb drons. Aniran agafant imatges de les piscines i s’anirà comprovant que l’estat d’aquestes piscines no canviï.

És la fórmula escollida pel consistori per fer viable el control que la Generalitat deixa en mans dels ajuntaments, a l’hora de veure si la gent compleix o no. En aquest municipi del Baix Penedès hi ha unes 2.500 piscines particulars, una quantitat que, segons un comunicat de l’ajuntament, seria impossible de vigilar.

Asseguren des de l’ajuntament que els drons només volaran de dia i que si s’agafen imatges privades de persones banyant-se s’eliminaran.

Calafell és una de les ciutats de Tarragona amb més piscines per habitant i amb un consum elevat d’aigua. Hi ha altres ciutats amb situacions similars, de fet, gairebé un 30% dels municipis catalans incompleixen amb les dotacions màximes d’aigua previstes.

Asseguren des de l’ajuntament que els drons només volaran de dia i que si s’agafen imatges privades de persones banyant-se s’eliminaran

Notícies relacionades

L’ajuntament s’ha proposat reduir-ho a través de diverses mesures. Han cancel·lat actes festius que implicaven consum d’aigua elevat, no funcionen les fonts ornamentals ni les de beure que no tenen tancament automàtic i el reg de parcs i jardins està restringit. A més, s’han posat en marxa accions de conscienciació.

El regidor d’Ecologia Urbana Aron Marcos destaca que la situació a Calafell no és preocupant, de moment: «No obstant, aquesta crisi provocada per la sequera és general i només tirarem endavant si ens hi impliquem tots els municipis. Ens hi hem d’esforçar de veritat».