Altes temperatures

Onada de calor | Catalunya activa una altra alerta roja per calor intensa que pot deixar pics de 44 ºC a Girona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha activat l’alerta del pla de Protecció Civil (Procicat) percalor molt intensaa partir de demà dimarts al matí. Les altes temperatures afectaran totes les comarques de manera generalitzada, seran menys probables en el litoral i prelitoral central i sud.

En canvi, les comarques de Girona seran les que viuran el pic de calor més intens, i es podran superar puntualment els 44 ºC. A les comarques de Lleida i Catalunya Central es podrà arribar als 42 i 43 ºC; al Pirineu als 40 ºC; al prelitoral entre 36 i 40 ºC; i al litoral entre 32 i 35 ºC.

Per tant, aquest dimarts es viurà el pitjor pic de calor intensa. Dimecres aquest avís afectaria ja únicament les comarques de Ponent, Catalunya Central i l’Ebre. També s’ha emès per la pròxima matinada un avís per calor nocturna intensa a les comarques de l’extrem sud i per la matinada de dimarts a dimecres a tot el litoral i prelitoral català.

Restricció d’accés

Notícies relacionades

Davant aquestes temperatures, el risc d’incendi és molt alt i s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa, el més alt, en una cinquantena de municipis de vuit comarques per perill elevat d’incendi forestal. Per reduir els riscos, s’han restringit els accessos als espais naturals del Garraf, Montsant, Montmell – Marmellar, Montgrí, cap de Creus i l’Albera.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que prevegin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que en sigui necessari l’ús i es tingui especial vigilància de les persones més grans de 75 anys sense suport familiar o sense recursos, persones amb discapacitats físiques o psíquiques, persones que hagin d'estar o realitzar activitat física a l’aire lliure (incloses les activitats laborals) i persones amb malalties cròniques. Les recomanacions són les habituals: hidratar-se molt sovint, evitar el carrer en les hores de màxima insolació, estar en llocs frescos, visitar familiars o persones grans que viuen soles.