Just Stop Oil: ¿qui és el grup ecologista que ha danyat ‘Els gira-sols’, de Van Gogh?

  • Vídeo | Unos ecologistes llancen sopa sobre ‘Els gira-sols’, de Van Gogh

Just Stop Oil: ¿qui és el grup ecologista que ha danyat ‘Els gira-sols’, de Van Gogh?
1
Es llegeix en minuts

No és la primera vegada que activistes ecologistes atempten contra una pintura del moviment Just Stop Oil. Ja al juliolvan cobrir el quadro ‘La carreta de fenc’, de John Constable, a la National Gallery de Londres, amb una imatge simulada d’un bucòlic paisatge devastat per les energies fòssils abans d’enganxar-se al marc de l’obra.

Però ¿qui són els membres de Just Stop Oil?

Notícies relacionades

Just Stop Oil és un grup d’acció climàtica del Regne Unit, de recent creació –febrer del 2022– que utilitza la resistència civil per forçar el Govern britànic a aturar la producció i les noves llicències de combustibles fòssils. És a dir, demanen el cessament immediat de qualsevol nou projecte petroler o gasístic iexigeixen el cessament de totes les noves llicències petroleres al Regne Unit.

Format per una vintena de joves de menys de 30 anys –de fet, en tenen poc més de 20–, el grup assegura que «El nostre Govern [del Regne Unit] vol donar llum verda a 40 nous camps de petroli i gas al mar del Nord, cosa que no és compatible amb el fet de protegir els ciutadans del Regne Unit».