TRÀFIC D'ANIMALS

Desarticulada una xarxa que traficava amb ocells d'espècies protegides

El grup els caçava il·legalment a Andalusia i els venia a Barcelona

rurals / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El cos d'Agents Rurals de Barcelona ha desarticulat una organització criminal dedicada a traficar amb ocells d'espècies protegides que eren caçats furtivament a Andalusia i després venuts en mercats clandestins de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Segons han informat Agents Rurals, la investigació, que es va obrir fa mesos, va culminar amb un registre en un domicili de Sabadell (Barcelona) on es van intervenir 260 ocells de cinc espècies diferents: 117 caderneres, 68 pinsans, 46 verderols, 15 passerells i 14 pinsans reials.

Les aus intervingudes estaven engabiades i en voladures situades a diverses habitacions de la vivenda, en males condicions, sense llicència municipal d'activitat ni declaració de nucli zoològic.

Notícies relacionades

En el registre es van trobar indicis documentals de transaccions econòmiques per al tràfic d'aus i 19.500 euros en metàl·lic procedents d'aquesta activitat clandestina.

Els Agents Rurals van intervenir ja el mes d'agost passat 1.214 ocells protegits que eren transportats des d'Andalusia, que va permetre identificar els dos presumptes traficants, una confiscació que va donar peu a la investigació que ha derivat en la desarticulació d'aquesta xarxa.

Desarticulem un grup criminal que és dedicava a la captura, tràfic i comerç clandestí de fauna protegida.⚠️ Durant l’operatiu s’ha efectuat l’entrada i registri a un habitatge de Sabadell on s’han intervingut 260 exemplars d’ocells protegits destinats al comerç il·lícit. pic.twitter.com/Iw8gtItE9F— Agents Rurals (@agentsruralscat) August 13, 2020