21 set 2020

Anar al contingut

ANTIGA TÈRMICA

El Govern tomba el projecte de la incineradora de Cercs

La iniciativa havia despertat un gran rebuig entre els ajuntaments de la zona

El Periódico

El Govern tomba el projecte de la incineradora de Cercs

Estefania Escola

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dijous la paralització del projecte de construcció d’una incineradora a la localitat de Cercs (Barcelona).

Calvet ha explicat que la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Catalunya Central ha emès un informe urbanístic desfavorable a aquest projecte de planta d’avaluació energètica de residus al terme municipal de Cercs.

«La tramitació d’aquest projecte queda aturada per incompatibilitat urbanística. La Generalitat no el tramitarà», ha afirmat el conseller en una compareixença telemàtica amb el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara. El motiu oficial és que els terrenys on es preveia la seva construcció no estan ordenats urbanísticament i, per tant, no es pot atorgar una llicència urbanística directa», ha explicat Calvet.

Es tracta del projecte que l’empresa EM Spain Waste & Treatment SL va registrar el desembre passat a través del portal de l’Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat per sol·licitar l’autorització ambiental per a l’activitat, situada a les antigues instal·lacions de la central tèrmica de Cercs, clausurades l’any 2011.

La iniciativa havia despertat una gran oposició al territori, i la majoria dels ajuntaments de la comarca s’havia manifestat en contra. Fruit del rebuig, es va crear la Plataforma Antiincineradora que, una vegada ha conegut l’anunci del Govern de no tirar endavant la planta, ha celebrat la decisió.

Temes: Damià Calvet