NOVA LLEI DE RESIDUS

El Govern crea un impost als plàstics d'un sol ús

El Consell de Ministres aprova gravar la fabricació, importació i adquisició intracomunitària

L'import serà de 0,45 euros per kg d'envàs i s'estima una recaptació de 724 milions d'euros

zentauroepp35508354 soc pajita200601201339

zentauroepp35508354 soc pajita200601201339 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la creació d’un nou impost sobre els envasos de plàstic no reutilitzables amb l’objectiu de reduir-ne l’ús. L’impost tindrà caràcter indirecte i gravarà amb 0,45 euros per quilogram la seva fabricació, importació i adquisició intracomunitària que siguin objecte d’utilització al mercat espanyol, segons ha anunciat la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Notícies relacionades

L’impost és similar al que pretenen implantar altres països europeus, com el Regne Unit o Itàlia. «La nova figura tributària respon a les recomanacions realitzades per la Comissió Europea, que en nombrosos informes ha assenyalat que Espanya compta amb marge d’actuació en la fiscalitat verda», ha assenyalat. Espanya té el cinquè percentatge més baix de fiscalitat ambiental de la UE.  

L’impost s’inclou en l’avantprojecte de la llei de residus i terres contaminats, que inclou altres iniciatives per reduir i eliminar els plàstics d’un sol ús. Una vegada aprovat, el text haurà de passar pels corresponents organismes consultius i de participació pública abans de tornar a passar altre cop pel Consell de Ministres.

Temes:

Plàstics