Fauna a Tarragona

Un centenar d'ocells apareixen morts en una autovia entre Salou i Tarragona

Els Agents Rurals investiguen les causes de l'incident i estudien si es van electrocutar amb una torre d'alta tensió

estorninos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un centenar d’estornells van aparèixer morts aquest diumenge a la C-31B, entre Salou i Tarragona, a prop de la Universitat Laboral de Tarragona i d’un polígon de la petroquímica. Els Agents Rurals han recollit mostres de les aus per aclarir la causa de la seva mort sobtada al tram de l’autovia.

Segons fonts del cos, la principal hipòtesi és que els animals van morir electrocutats. Després d’haver analitzat els fets, els agents han trobat un cas molt similar al mateix lloc, el 2002, també amb estornells. Aquest dilluns a la tarda els Agents Rurals han confirmat a l’ACN que la torre d’alta tensió més pròxima als fets és exactament la mateixa que va causar l’electrocució dels estornells en aquella ocasió.

Aquests ocells acostumen a volar molt junts i en grans grups, de manera que, en cas de topar amb una línia elèctrica, es passen el corrent. No obstant, es continua a l’espera de la necròpsia per aclarir-ne les causes.

Els Agents Rurals tampoc descarten del tot la hipòtesi que morissin atropellats per un camió. Els estornells són una espècie que segueix un patró de vol grupal i que es mou de manera compacta en l’aire. Per aquesta raó, s’estudia l’opció que, per un possible atac d’un depredador o per altres circumstàncies, el banc d’ocells fes un vol baix i xoqués contra un vehicle pesat, com per exemple un camió.

 Sí que consideren poc probable que la mort es degui a un episodi d’intoxicació per alguna fuga al polígon químic.

Segons ha informat el responsable de premsa del Departament d’Agents Rurals, Gerard Gómez, quan van rebre l’avís, els Agents Rurals van iniciar el protocol de comprovació del medi i van recollir mostres dels animals afectats, aproximadament un centenar. 

Notícies relacionades

El servei d’emergències 112 va confirmar l’avís de l’aparició dels exemplars morts a la carretera per part d’un ciutadà aquest diumenge a les 17:00 hores.

 Els agents rurals del Departament d’Agricultura, Ganaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya tenen l’objectiu de vetllar per la conservació de la naturalesa i la protecció del medi ambient.