ESPÈCIE EN PERILL D'EXTINCIÓ

Neixen quatre noves cries de linx ibèric a les muntanyes de Toledo | Vídeo

Es tracta de les primeres cries de 'Nenúfar', una "mare primerenca", segons anuncia a Twitter el conseller d'Agricultura del Govern de Castella-la Manxa

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un total de quatre noves cries de linx han nascut als Montes de Toledo amb l’arribada de la primavera, segons ha anunciat el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural, Francisco Martínez Arroyo. Es tracta de les cries de 'Nenúfar', una "mare primerenca", segons indica el titular de la Conselleria d’Agricultura en un missatge publicat a la xarxa social Twitter.

Martínez Arroyo ja va donar a conèixer per Twitter el 29 de març passat el naixement en llibertat dels primers  quatre cadells d’una llorigada de linx ibèric a Castella-la Manxa aquest any. En aquella ocasió es tractava de la primera llorigada nascuda en estat salvatge a l’àrea de reintroducció de Montes de Toledo.

“¡Un altre cop la Malvasia!”, indicava el conseller en el seu missatge abans de recordar que la femella que havia donat a llum era la Malvasia, un exemplar de linx que per tercera vegada havia aconseguit criar en estat salvatge. La seva nova llorigada es venia a sumar als sis exemplars que va criar anteriorment.

Martínez Arroyo assegurava que aquest naixement posava de manifest l’èxit  que ha suposat el desenvolupament del programa Life+Iberlince per a la reintroducció del linx ibèric a les àrees en què tradicionalment va estar present fins que en va desaparèixer.

Primera llorigada el 2016

Fins al naixement dels quatre nou exemplars de la Malvasia, a Castella-la Manxa havien nascut un total de 70 cries en estat salvatge a Castella-la Manxa, des que el 2016 es va registrar el naixement de la primera llorigada en llibertat a la regió.

Notícies relacionades

El projecte europeu Life+Iberlince en què s’han implicat les comunitats autònomes d’Andalusia, Castella-la Manxa, Extremadura i Múrcia, a Espanya, ha possibilitat des del 2011 i fins aquest any a Castella-la Manxa, almenys l’establiment de quatre poblacions noves de l’espècie amb almenys sis femelles reproductores a cadascuna.

L’objectiu amb què es treballarà és el de consolidar les poblacions existents, fins arribar almenys a les 20 femelles territorials i connectar els nuclis de linx ibèric que hi ha a la Península Ibèrica a través dels anomenats ‘corredors naturals de l’espècie’.