CONSELL DE MINISTRES

El Govern aprova ajuts de 5.000 euros per a la compra del cotxe elèctric

El MOVES també ofereix subvencions de 700 euros per a les motos i de 15.000 per a autobusos i camions

Els fabricants, distribuïdors i els punts de venda hauran d'afegir-hi un descompte mínim de 1.000 euros

zentauroepp45892579 teresa ribera181114193831

zentauroepp45892579 teresa ribera181114193831 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Arriben els reclamats ajuts a la compra del vehicle elèctric. El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres un pressupost de 45 milions destinat al pla MOVES. Aquests diners es distribuiran de la següent manera:  700 euros per a motos elèctriques, 15.000 per a la compra de camions i autobusos amb propulsió alternativa i 5.000 € per alsautomòbils i furgonetes lleugeres, segons han informat fonts del Govern.

Els diners inclouen partides destinades a instal·larinfraestructures de recàrrega de vehicles elèctrics, el desenvolupament d’incentius per implantar sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques i la implantació de mesures recollides en plans de transport als centres de treball.

15 milions més per a projectes de mobilitat

Addicionalment, s’habilita una línia de 15 milions d’euros destinada a recolzar projectes singulars de mobilitat sostenible en ciutats Patrimoni de la Humanitat, municipis amb alt índex de contaminació o ubicats en illes, o iniciatives d’innovació en electromobilitat. 

Els fabricants, importadors de vehicles o punts de venda hauran d’aplicar un descompte mínim de mil euros a la factura, excepte per a les compres de quadricicles i motos. Així, els potencials beneficiaris de l’ajuda estatal comptaran amb un incentiu addicional per apostar per la mobilitat sostenible.

Ho gestionaran les autonomies 

L’avanç electoral no afectarà de cap manera el MOVES, perquè el decret que el conté no necessita convalidació parlamentària. Les comunitats autònomes seran les responsables de la seva gestió i de realitzar les convocatòries als respectius territoris. El criteri de repartiment es consensuarà en la Conferència Sectorial d’Energia, òrgan de coordinació entre el Ministeri de Transició Ecològica i les administracions autonòmiques en matèria energètica.

Notícies relacionades

Quant als punts de recàrrega elèctrica de vehicles elèctrics (públics i privats) i als sistemes de préstecs de bicicletes elèctriques, els ajuts seran d’un 30% o un 40% del cost subvencionable, depenent del tipus de beneficiari, amb un límit de 100.000 euros. 

El MOVES fixa un límit de 200.000 euros d’ajuda per beneficiari per a la implantació de Plans de Transport als Centres de Treball amb una ajuda del 50% del cost subvencionable. Els ajuts podran ser cofinançats amb recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i no són compatibles amb altres ajuts, de qualsevol altra administració, que tinguin la mateixa finalitat.