en una rotonda

Dos senglars van estar a punt de causar un accident a Platja d'Aro

Els dos animals es passejaven de nit per una rotonda de la localitat i van obligar els cotxes a frenar i reduir la velocitat

whatsapp-video-2018-09-27-at-121046 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La població de senglars segueix creixent any rere any a Catalunya i cada vegada és més habitual trobar-se’n en alguns nuclis urbans. Un ha sigut Platja d’Aro, on una parella d’aquests animals es passejava tranquil·lament de nit per la rotonda d’accés a aquesta localitat del Baix Empordà,  una excursió en què van estar a punt de tenir un accident.

Aliens al trànsit, els dos senglars no van tenir objeccions a baixar a la carretera, cosa que va provocar que alguns vehicles haguessin de fer una frenada o disminuir apreciablement la velocitat. Algun va estar a punt d’atropellar-los, però afortunadament no va passar res i hi va haver qui va immortalitzar el moment amb el mòbil.

Notícies relacionades

Les densitats de senglar s’han disparat en les dues últimes dècades a Catalunya, fins al punt de convertir-se no només en una espècie molt abundant per a la pràctica cinegètica –ha obligat a allargar la temporada hàbil–, sinó també en un autèntic maldecap per a les administracions i els agricultors. Durant la temporada de caça 2015-2016, per exemple, es van capturar amb permís ni més ni menys que 50.000 exemplars. Tres anys abans havien sigut 35.000. No obstant, tot això no ha evitat que les poblacions segueixin en augment.

Les poblacions no deixen de créixer a causa de l’extensió dels boscos, la disponibilitat d’aliment en zones periurbanes i la seva gran capacitat d’adaptació