Qualitat de la sorra

Les platges d'Espanya lluiran més banderes blaves que el 2017

Catalunya n'hissarà 101, sis més que l'any passat

playaibiza

playaibiza

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Espanya lluirà aquest pròxim estiu un total de 696 banderes blaves, ports esportius i embarcacions sostenibles i mantindrà amb aquest registre el primer lloc en aquest rànquing mundial, que acredita el bon estat de conservació i la qualitat dels serveis que presten aquests llocs.

Les dades les ha donat a conèixer aquest dimarts a Madrid l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) –la secció espanyola de la Federació Europea d’Educació Ambiental– i revelen que el nombre de banderes blaves ha crescut en 12 respecte a les xifres de l’any passat.

Lluiran aquest estendard a Espanya un total de 590 platges (11 més que l’any passat), 101 ports esportius (1 més que el 2017) i 5 embarcacions turístiques sostenibles (tres de Mallorca i dos de Màlaga).

Per comunitats autònomes, lidera el nombre de platges amb bandera blava la Comunitat Valenciana, amb 132 ensenyes (3 més que el 2017), seguida de Galícia amb 109 (4 menys que el 2017) i Catalunya amb 101 (6 més que l’any passat).

Respecte al nombre de ports esportius on onejarà la bandera blava, lidera aquesta llista la comunitat de Catalunya (22 ports), seguida de les Balears (20), Andalusia (16), Galícia (15) i la Comunitat Valenciana (14).

Notícies relacionades

Entre les noves banderes blaves que s’han concedit aquest any destaca l’atorgada a la platja de la Virgen de la Nueva, localitzada al pantà de San Juan, a la localitat madrilenya de San Martín de Valdeiglesias.

Aquí pots consultar les platges amb bandera blava.