Xifra en augment

Un brot d'àntrax mata un centenar d'hipopòtams a Namíbia

Les autoritats sanitàries temen més morts

Hipopòtams morts / NAMIBIAN BROADCASTING CORPORATION

1
Es llegeix en minuts
Agències / Barcelona

Almenys un centenar d'hipopòtams han mort durant l'última setmana al parc nacional de Bwabwata, a Namíbia, a causa d'un presumpte brot d'àntrax, segons han confirmat aquest dilluns les autoritats del país africà.

El subdirector de Parcs a les regions del nord-est del país, Apollinaris Kannyinga, ha detallat que els cadàvers de 10 hipopòtams van ser trobats l'1 d'octubre, xifra que ha augmentat fins a 109 des d'aleshores i no es descarta que creixi més. Les imatges d'aquests animals en estat de descomposició han sigut àmpliament difoses per la premsa local.

Les autoritats estan intentant incinerar tots els cadàvers que troben, i han emès una alerta perquè les més de 5.500 persones que viuen dins dels límits del parc no consumeixin la carn dels animals morts ni hi entrin en contacte, ja que es podrien contagiar.

"En aquest moment el nombre de morts és de 109. Sospitem d'un brot d'àntrax, però els nostres equips veterinaris encara ho han de confirmar", ha indicat, en declaracions al diari local 'The Namibian'.

Notícies relacionades

Així mateix, ha subratllat que aquest tipus de brots són freqüents, i ha afegit que "la població d'hipopòtams se sol recuperar", alhora que ha manifestat que les autoritats estan supervisant la situació.

La població d'hipopòtams a Namíbia és de prop de 1.300 exemplars. El parc nacional de Bwabwata (nord-est) va ser establert el 2007 i compta amb una superfície de més de 6.200 quilòmetres quadrats, i és una important ruta migratòria des de Botswana a Angola.