PROGRAMA DE REINTRODUCCIÓ

L'ós Goiat canvia de comarca

L'exemplar, alliberat dilluns passat al Pallars Sobirà, es troba a Naut Aran, a prop de la frontera francesa

Una femella amb dos cadells nascuts aquest any ha sigut fotografiada al mateix municipi

icoy34220576 imatge d una ssa amb dos cadells caminant per la 160610163218

icoy34220576 imatge d una  ssa amb dos cadells caminant per la 160610163218
icoy34220573 os oso osos pirineo  una  ssa caminant per la munt160610163228

/

1
Es llegeix en minuts

L'ós Goiat, alliberat dilluns passat al bosc de Bonabé, a Isil (Pallars Sobirà), ha sigut localitzat al municipi de Naut Aran en una zona molt pròxima a la frontera francesa.

El plantígrad, que va arribar des d'Eslovènia en el marc del programa PirosLife, ha sigut localitzat gràcies al collar GPS i radiotransmissors, segons ha informat el Consell General d'Aran. L'animal pesa 105 quilos i té una edat estimada entre 9 i 10 anys.

Durant les últimes setmanes ha sigut localitzada també a Naut Aran, en un lloc de difícil accés, una óssa amb dos cadells nascuts aquest any. La femella presenta un comportament esquiu i discret per intentar evitar qualsevol interacció amb cap mascle durant l'època de zel.

La troballa va anar a càrrec de l'equip de seguiment de l'ós bru de l'associació Depana, en col·laboració i sota la supervisió del Consell General d'Aran.

Notícies relacionades

Respecte a l'óssa que va ser trobada morta a mitjans de maig, el Consell General ha assegurat que les noves analítiques han permès corroborar que es tractava efectivament d'una femella i que presentava lesions cerebrals fruit d'un fort cop ocasionat per la mateixa caiguda que li va causar la mort, que es va produir després de ser atacada per un altre animal, presumptament un ós mascle.

Els primers resultats de l'anàlisi semblen apuntar que l'óssa morta podria ser una cria nascuda el 2014, filla de Fadeta i Pyros i, per tant, germana d'Aubèrta, que va morir l'any passat després de la implantació d'un emissor intraperitonal.