MEDALLA D’HONOR

Mataró homenatja l’escriptor i periodista Manuel Cuyàs amb la medalla de la ciutat

  • Cuyàs va ser director del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Mataró el 1984

Mataró homenatja l’escriptor i periodista Manuel Cuyàs amb la medalla de la ciutat

AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha entregat aquest dimarts la medalla de la ciutat, a títol pòstum, a Manuel Cuyàs en un acte que s’ha celebrat al Saló de Sessions de l’Ajuntament de la capital del Maresme.

El consistori va aprovar, en el ple del gener, atorgar aquesta distinció al periodista i escriptor mataroní com a resultat d’una petició que Òmnium Cultural va fer el mes de març de l’any passat. Així, la ciutat li reconeix la trajectòria personal i professional, amb «incomptables actuacions protagonitzades a favor del bon nom i de la traça de la ciutat de Mataró, amb una repercussió pública notable i indiscutible».

Empremta a Mataró

Cuyàs va ser director del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Mataró el 1984, quan es va comprar l’edifici de Can Palauet per convertir-lo en un equipament cultural i acollir els arxius comarcals i municipals, una sala d’exposicions municipal i una sala d’actes.

També sota la seva direcció es va portar a terme la reforma del Teatre Monumental, inaugurat el 1990. Manuel Cuyàs va ocupar el càrrec de director del Patronat de Cultura fins que va passar a formar part de l’equip de gestió de l’olimpíada Cultural dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

Cofundador del setmanari El Maresme i de la revista Mataró Escrit, el 1987 va començar a col·laborar com a articulista al diari El Punt. El 1995, quan la capçalera va posar en marxa l’edició del Maresme, Cuyàs va ser nomenat director, càrrec que va ocupar fins al 2001, moment en què va ser designat nou director de l’edició Catalunya del mateix rotatiu.

Notícies relacionades

La glossa del guardonat ha anat a càrrec del periodista Joan Catà i la viuda de Cuyàs, Núria Nogueras, ha recollit la medalla.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró