Dansa

Maria Rovira torna a Mataró per impulsar una fundació per a la difusió de la dansa

La iniciativa inclou projectes socials, la creació d’una companyia per a joves ballarins i un festival internacional

Maria Rovira torna a Mataró per impulsar una fundació per a la difusió de la dansa

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La coreògrafa Maria Rovira ha decidit tornar a Mataró després de quatre dècades treballant en ballets i companyies internacionals per impulsar una fundació per a la difusió de la dansa en la que és la seva casa.

El projecte compta amb la participació del Consell Comarcal del Maresme i pretén ser una eina de transformació social a partir de les arts escèniques. En aquest sentit, l’equip de Rovira ha començat a col·laborar amb la Fundació El Maresme, una entitat que treballa per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest projecte també inclou un vessant professional i de cara al 2024 s’està preparant la creació d’una companyia per a joves ballarins de la comarca i l’organització d’un festival de dansa internacional.

Rovira busca posar el Maresme al mapa del món de la dansa i les arts escèniques

La ballarina i coreògrafa explicava a l’ACN que treballa a l’estranger des dels 18 anys i que des d’aleshores ha volgut que el Maresme sigui un lloc important per a la dansa. La passió per la seva terra i pel seu ofici s’uneixen en la Fundació Crea Dance, hereva de Crea Dance Company.

Rovira remarca que la comarca ha sigut el bressol d’actors, músics i ballarins que moltes vegades han acabat treballant fora per falta de recursos i afegeix que «fa falta que la dansa sigui més important, com ho és a la resta del món».

S’espera la creació d’un festival de dansa internacional a la comarca

Serà una de les principals línies de treball de la fundació i atorgar als joves una plataforma de projecció professional amb la creació de la futura companyia.

Notícies relacionades

A llarg termini, la coreògrafa espera poder incorporar les seves pròpies línies d’activitat social, a més de poder arribar a nens i famílies a través d’escoles.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró