Sanitaris

Els metges de l’hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies no obligatòries a partir del 16 de novembre

Exigeixen millores laborals i retributives per continuar prestant el servei d’atenció continuada

Els metges de l’hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies no obligatòries a partir del 16 de novembre
1
Es llegeix en minuts
ACN

El personal facultatiu de l’Hospital de Mataró deixarà de realitzar guàrdies no obligatòries a partir del 16 de novembre en protesta pels retards i greuges retributius que afirmen que estan patint.

La mesura va ser aprovada per àmplia majoria en l’assemblea mèdica celebrada el 14 d’octubre i afectarà els metges de més de 45 anys que realitzen guàrdies de manera voluntària i els menors d’aquesta edat que ja han complert les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

Segons el sindicat Metges de Catalunya, la protesta arriba després d’anys de negociació «infructuosa» amb el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) per millorar les condicions laborals i retributives de les guàrdies mèdiques.

Reclamen que es es paguin els descansos postguàrdia

Per posar fi a l’aturada, que pot alterar el funcionament ordinari dels serveis hospitalaris, ja que deixa el centre sense especialistes a les nits, caps de setmana i festius, els facultatius reclamen que tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) es computi com a jornada laboral treballada i que es millori el preu amb el qual s’abonen les hores d’atenció continuada voluntàries i les que es realitzen per cobrir necessitats assistencials sobrevingudes (baixes, permisos, alteracions de calendari, etc.).

Així mateix, demanen que el CSdM aboni als facultatius les quantitats degudes en concepte d’interessos derivats d’una demanda jurídica guanyada per Metges de Catalunya.

Notícies relacionades

A més d’aquestes reivindicacions concretes, el personal mèdic de l’Hospital de Mataró vol que l’empresa accepti obrir una negociació per tractar els assumptes que més inquieten el col·lectiu, com la gestió de les agendes assistencials, la sobrecàrrega de treball, el temps dedicat a la formació i la conciliació de la vida personal i laboral.

 Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Hospitals