Cultura local

El festival 2 Terços de Mataró proposa un maridatge d’arts, territori i paisatge

Un total de 13 activitats relacionades amb el món agrari que combinen diferents disciplines artístiques s’exhibiran del 14 al 24 d’octubre

El festival 2 Terços de Mataró proposa un maridatge d’arts, territori i paisatge

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival 2 Terços de Mataró (el Maresme) proposa un maridatge d’arts, territori i paisatge en la seva segona edició, que es portarà a terme entre el 14 i el 24 d’octubre. Organitzat per l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix, i amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el festival ofereix 13 activitats de diferents disciplines artístiques, contacontes, passejades i taules rodones que aquest any es dedicaran a la memòria.

La programació tindrà lloc a set masies de l’espai agrari de les Cinc Sènies, Mata i Valldeix i abans de començar les activitats una personalitat intervindrà per parlar de temes relacionats amb el territori i el món agrari. Aquest any hi participarà la cuinera Ada Parellada, el periodista Oriol de Balanzó, el camperol Pep Riera, l’arquitecte Agàpit Borràs i la historiadora Pilar González-Agàpito, entre d’altres.

Durant els dos caps de setmana que dura el festival s’han programat activitats molt diverses, com un espectacle de dansa de la Factoria Mascaró; el jazz dels mataronins Ivó Oller i Gerard Nieto, acompanyats per Xavi Hinojosa; el cantautor Jaume Arnella; la música tradicional de la gravetat de Coulomb; la projecció del film Alcarràs , i la companyia Paganos que oferirà un espectacle al bosc.

La producció que fa el festival, «Pols de Rials», convida a reconnectar amb el paisatge i aquells costums que formen part de la història i els orígens més rurals. En aquesta creació col·lectiva que barreja la dansa, la música i la poesia participaran les ballarines Maria Garriga i Marta Dalmau, els músics Joan López i Litus Guilera, a més de la col·laboració especial de Clara Segura recitant poemes i un videomapping a càrrec de Nil Manrique.

Notícies relacionades

El festival 2 Terços va néixer el 2021 per reivindicar els cultius i boscos, el patrimoni agrícola, forestal i cultural de l’espai agrari de Mataró, que comprèn dos terços de la superfície urbana.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró