Urbanisme

Comencen les obres de reforma del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán

Les actuacions tindran un cost superior al milió d’euros i es preveu que els treballs s’allarguin deu mesos

Comencen les obres de reforma del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán

Ayuntamiento de Mataró

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) inicia avui les obres de reforma i millora del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán, que està previst que es portin a terme durant 10 mesos.

Els treballs s’inicien pel desmuntatge del fals sostre del pavelló i la instal·lació de xarxes de seguretat. Aquests treballs permetran procedir al desmuntatge de la coberta i del seu tancament perimetral, que presenta mancances d’aïllament tèrmic i estanquitat.

La retirada de la coberta, que és de fibrociment, va a càrrec d’una empresa especialitzada, autoritzada per a la realització d’aquests treballs especials i que compta amb un pla específic aprovat per la Generalitat per executar les obres. Es preveu que la retirada de l’amiant es faci a mitjans d’agost i duri dues setmanes.

El projecte de reforma preveu la substitució de les encavallades per unes noves d’acer, ja que les actuals no suportarien les càrregues de la nova coberta, que serà de plafó sandvitx per millorar l’aïllament tèrmic i reduir la reverberació. Estarà preparada per suportar en el futur el pes de les plaques fotovoltaiques que s’hi instal·laran.

La coberta serà plana i donarà continuïtat en altura a la de la pista poliesportiva annexa. També s’eliminaran els tirants laterals i se substituiran els plafons de policarbonat de les façanes per millorar la il·luminació natural de l’equipament.

Quant a l’interior del poliesportiu, les obres preveuen la substitució del paviment sintètic per parquet flotant de la pista de joc i una nova il·luminació amb llums led. S’instal·larà nou equipament esportiu –cortines divisòries, cistelles de bàsquet, xarxa de fons de pista– i es farà el marcatge de la pista.

El finançament

Les obres s’han adjudicat en tres lots a les empreses Deltapunt 3000 SA (extracció de la coberta de fibrociment), Cosplaan Obras i Servicios Laantit SL (substitució de l’estructura de coberta, paraments perimetrals i enllumenat de la pista) i Mondo Ibérica SA (equipament esportiu i paviment de parquet). L’import conjunt de les adjudicacions suma 1.324.692 euros.

L’ajuntament ha demanat una subvenció en el Programa d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per al finançament de les obres.

Afectacions col·laterals

Notícies relacionades

Els treballs afectaran el desenvolupament de la temporada 2022-23. Els equips que utilitzen el pavelló hauran de traslladar els entrenaments i partits a altres equipaments esportius, com les pistes exteriors cobertes de l’Eusebi Millán i de Remigi Herrero, el poliesportiu municipal del carrer d’Euskadi, les Escoles Pies Santa Anna o pistes esportives escolars que ja utilitzaven fins ara. Els equips preferents i sèniors es traslladaran al pavelló cobert de l’Escola Maristes Valldemia.

Llegeix totes les notícies de Mataró a EL PERIÓDICO Mataró

Temes:

Mataró