‘Comunitat, sostenibilitat i cultura’

Més de 30 artistes de totes les disciplines se citaran en la tercera edició del Festival Nosaltres de Mataró

  • Durant set setmanes seguides, acollirà una programació que planteja un ventall d’arts escèniques per a tots els públics

  • Des de l’organització reivindiquen la seva «aposta per la proximitat i el talent local»

Més de 30 artistes de totes les disciplines se citaran en la tercera edició del Festival Nosaltres de Mataró
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si bé en els últims dos estius el Festival Nosaltres va representar un símbol de la resistència cultural per liderar el retrobament postcovid 2022 a Mataró i el Maresme, el certamen evoluciona amb la seva tercera edició sota el nou leitmotiv: ‘Comunitat, sostenibilitat i cultura’, que té la voluntat de «continuar sent un espai de trobada, diàleg, diversitat i ferm reconeixement de la cultura com a eina de transformació i cohesió social», expliquen des de l’organització, la productora mataronina Clack.

El festival donarà el tret de sortida el dijous 14 de juliol i durant set setmanes seguides acollirà una programació que planteja un ventall d’arts escèniques per a tots els públics i amb una «aposta per la proximitat i el talent local». Com a novetats, des del Nosaltres destaquen la programació d’estrenes úniques amb l’actuació dels ballarins mataronins Aleix Lladó & Abel Hernández, que inauguren espectacle de dansa la primera nit del festival, o bé la formació Ignorantes, que estrenen espectacle en un format més íntim, Ignorantes XS, la nit de clausura del festival. La programació també deixa espai a propostes emergents com la cantautora Maria La Blanco, la cantant barcelonina Maio i l’egarenca La Queency.

El festival, no obstant, no renuncia a repetir fórmules d’èxit consolidades en últimes edicions, com la nit de monòlegs, la nit de veus femenines o bé les activitats infantils, amb propostes com Polnord, la lectura d’històries per part de Buc de Llibres o Binixiflat, que, com a principal novetat, seran totalment gratuïtes.

En aquesta tercera edició, la proposta complementària del Nosaltres es «reafirma com una aposta per experiències culturals locals, populars i descentralitzades» del Pati de Can Marchal i del centre de la ciutat, que en aquest cas es manifestarà en format de dues cercaviles: el 16 de juliol i el 20 d’agost, fent ruta per diferents places dels barris de Cerdanyola, Esmandies i Pla d’en Boet, i de Rocafonda, el Palau i Escorxador, respectivament.

Notícies relacionades

La ubicació de les actuacions els dijous a la tarda serà, com és habitual, el Pati de Can Marchal de Mataró, espai que vertebra la identitat de cultura artesanal i quilòmetre 0 del Nosaltres. Les entrades es poden trobar a través de la plataforma Codetickets i els preus oscil·len entre els 5 i 10 euros, amb la possibilitat de finançar el projecte aportant més diners addicionals per recolzar la iniciativa.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO