Indústria

El Museu de Mataró reivindica la importància de la producció vidriera a la ciutat

  • El visitant podrà fer un repàs del com i el quan d’aquesta producció tan singular, que va donar ales a la capital del Maresme a partir del segle XVII

El Museu de Mataró reivindica la importància de la producció vidriera a la ciutat

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Can Serra de Mataró (Maresme) va inaugurar divendres passat, 1 d’abril, l’exposició «Matèries en fusió. El vidre en les col·leccions del Museu de Mataró». Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional del Vidre, des de l’Ajuntament expliquen que el visitant es podrà endinsar en les col·leccions del museu per fer un repàs del com i el quan d’aquesta producció tan singular, que va donar ales a Mataró a partir del segle XVII.

Les col·leccions de vidre del museu mataroní es nodreixen en gran manera de les excavacions arqueològiques que s’han portat a terme a la ciutat i al seu territori des dels anys seixanta fins ara. També provenen de donacions, com la de Cristalleries de Mataró el 2009, que va suposar la incorporació de més de 500 peces d’una gran singularitat, o de dipòsits de la Col·lecció Naciona d’Art Contemporani, com l’obra Horitzó prenyat, de Blanca Casas Brullet.

«Matèries en fusió. El vidre en les col·leccions del Museu de Mataró» es desplega en quatre àmbits temàtics i cronològics: ‘La revolució del vidre bufat en l’antiguitat’; ‘L’esclat de la producció local renaixentista’; ‘Gerra, porró i almorratxa: cap a una expressió pròpia del barroc’; ‘La industrialització vidriera: el cooperativisme i el forn del vidre de Mataró’.

Es completa la presentació dels objectes de la col·lecció del museu amb la programació d’un cicle expositiu a la sala 2, amb la participació d’artesans, artistes i creadors en vidre contemporanis, en què es mostra el treball de: Luesma & Vega, Eduardo Nieto, David Gibernau, Ferran Collado, Pròsper Riba, Meritxell Tembleque, Quim Falcó, Esther Aliu i Lara Fluxà.

Notícies relacionades

L’exposició, que es podrà veure fins al 5 de febrer del 2023, ha tingut la col·laboració dels membres de l’Associació del Vidre Bufat de Mataró i també la de l’artista Esther Aliu, que s’ha ocupat del cicle contemporani.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO