Educació

Mataró impulsa la Fira Mataró Orienta per donar a conèixer els recursos formatius de la ciutat i la comarca

  • La iniciativa se celebrarà del 30 de març al 2 d’abril al Recinte Firal del Parc Central

  • S’oferiran 86 activitats relacionades amb l’orientació i el coneixement del mercat de treball 

Mataró impulsa la Fira Mataró Orienta per donar a conèixer els recursos formatius de la ciutat i la comarca

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) va presentar aquest dimarts 22 de març la Fira Mataró Orienta, que té l’objectiu de donar un impuls al coneixement dels recursos formatius de Mataró i la comarca del Maresme.

Aquesta nova fira educativa, diuen des del consistori, té la intenció d’arribar a un públic més ampli del que arribava la Setmana de la Informació i Orientació Professional (SIOP), fent èmfasi en una formació al llarg de la vida. Així, «Mataró Orienta vol posar l’orientació en el centre de la presa de decisions permanent», remarquen des de l’Ajuntament. Es vol donar a conèixer a la ciutadania els serveis, tant municipals com no municipals, que treballen per l’orientació, a fi d’«iniciar, millorar, reconduir i reorientar les trajectòries educatives i laborals».

Durant 15 anys, Mataró ha celebrat la Setmana de la Informació i Orientació Professional, unes jornades en què, entre d’altres, els centres explicaven l’oferta formativa de la ciutat i en les quals les persones assistents, bàsicament estudiants d’ESO, buscaven conèixer l’oferta formativa del municipi i «tenia poques activitats complementàries». Després de les dues últimes edicions marcades per la pandèmia, la SIOP es reinventa en aquest nou format més centralitzat: una fira en un únic espai, i tota la informació i activitats concentrades en el mateix recinte.

Nou format

En el transcurs de la Fira Mataró Orienta, les carpes del Parc Central acolliran les 86 activitats, però també hi haurà l’Espai Àgora per oferir assessorament personalitzat a tot el món que ho sol·liciti, entrevistes i orientació, així com un espai d’informació mitjançant plafons.

La fira està organitzada pel Servei d’Educació, el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM), el Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, i compta amb el patrocini de la Diputació de Barcelona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

La Fira obrirà del 30 de març l’1 d’abril de 9 a 14 h i de 15 a 18 h, i el dissabte 2 d’abril de 10 a 14 h. Així, des de l’Ajuntament insisteixen que per participar en les activitats és necessari inscriure’s prèviament.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO