Bretxa digital

Mataró promou una xarxa de telecomunicacions oberta amb «les mateixes condicions per a tota la ciutadania»

  • L’ajuntament i el TecnoCampus han firmat un conveni amb la Fundació Guifi.net per promoure el projecte ‘Mataró sense fils’

wifi-fnadeu

wifi-fnadeu / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mataró (Maresme) i el TecnoCampus han firmat un conveni amb la Fundació Guifi.net per promoure el projecte ‘Mataró sense fils’, que suposarà la construcció d’una xarxa de telecomunicacions «oberta, lliure i neutral a la qual pugui accedir tota la ciutadania amb les mateixes condicions». Des del consistori afirmen que l’objectiu conjunt és «combatre la fractura digital».

Segons el conveni, l’ajuntament realitza una aportació econòmica de 15.000 euros anuals per adquirir equips que «facilitin i millorin l’extensió de la connectivitat». També facilitarà espais en alguns equipaments municipals que permetran estendre nous punts d’accés a la xarxa ciutadana de ‘Mataró inalámbrica’. Aquests equipaments són: el Centre Cívic Rocafonda, el Centre Cívic Cerdanyola i l’edifici de Tres Roques.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Parc Tecnològic del TecnoCampus ha facilitat a la Fundació Guifi.net un espai amb «condicions econòmiques avantatjoses» per desenvolupar el projecte ‘Mataró inalámbrica’ i alhora la seva integració en la comunitat TecnoCampus per «poder disfrutar de les relacions socials i empresarials que es generen, així com de les relacions amb els centres universitaris i grups d’investigació», remarquen des de l’ajuntament.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO