Compartir, reutilitzar i reciclar

El TecnoCampus de Mataró participa en un projecte per impulsar l’economia circular en onze sectors

  • L’objectiu és la identificació d’oportunitats i l’elaboració d’un pla d’acció dirigit a les empreses i les administracions

El TecnoCampus de Mataró participa en un projecte per impulsar l’economia circular en onze sectors

Ayuntamiento de Mataró

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Funseam, la càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus (Mataró) i la càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració d’Accenture i Jaume Ferrer (director del projecte), han desenvolupat ‘Economia circular Espanya’, amb l’objectiu d’identificar oportunitats i elaborar un pla d’acció dirigit a empreses i administracions, conjuntament amb més de 100 empreses i entitats sectorials.

El document analitza la situació actual i les oportunitats en models d’economia circular en diferents sectors empresarials, a més de detectar barreres al canvi, identificar instruments i proposar recomanacions pràctiques a les administracions, les associacions sectorials i les empreses.

En total, en el projecte han participat prop de 100 empreses i associacions sectorials, pertanyents a onze branques d’activitat: energia, agroalimentació, automoció, logística, construcció, turisme, tèxtil, cicle de l’aigua, ciutats, sector TIC i banca.

La investigació aborda la rellevància dels models de negoci i les millors pràctiques en cada un dels sectors a l’hora d’aplicar l’economia circular. S’analitzen les necessitats en matèries com els canvis normatius, les tecnologies clau, les competències formatives i d’ocupació, així com els estímuls i ajudes públiques necessàries per aconseguir que l’economia circular sigui més rendible que l’economia lineal tradicional motivant els actors (societat i empresa). .

Notícies relacionades

Està previst que a principis d’aquest 2022 es publiquin els 11 informes sectorials derivats de la investigació, així com un informe general.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO