Ajudes econòmiques

El Govern espanyol dona 13,8 milions d’euros a 12 projectes catalans per impulsar la competitivitat del sector comercial

  • El projecte més destacat és la rehabilitació econòmica de mercats i botigues de Barcelona, amb una ajuda de 8,1 milions

  • Altres ciutats que també es beneficiaran de les ajudes són Mataró (1,4 milions d’euros), Esplugues de Llobregat (750.000) o Solsona (400.000)

El Govern espanyol dona 13,8 milions d’euros a 12 projectes catalans per impulsar la competitivitat del sector comercial

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern espanyol, a través del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha atorgat 13,8 milions d’euros a 12 projectes catalans per impulsar la competitivitat del sector comercial. Catalunya és la comunitat que més finançament rep (13,4% del total) i la segona que presenta més propostes, només superada per Andalusia.

El projecte més destacat, amb una ajuda de 8,1 milions d’euros, consisteix en la rehabilitació econòmica dels mercats i comerços de proximitat de Barcelona. Altres ciutats que també es beneficiaran de les ajudes són Mataró (1,4 milions d’euros), Esplugues de Llobregat (750.000 euros) o Solsona (400.000 euros). Al conjunt de l’Estat, l’Executiu ha repartit ajudes per 103,1 milions d’euros per finançar 110 projectes.

Les ajudes a Catalunya aniran destinades a fomentar el creixement de vuit mercats urbans sostenibles i un mercat rural, així com impulsar tres zones d’afluència turística. A part de la subvenció a la capital catalana, la Diputació de Barcelona rebrà 786.900 euros per accelerar la transformació digital i la modernització del sector comercial a 10 zones urbanes d’alta densitat comercial. Es tracta de la mateixa ciutat de Barcelona, Berga, Cardona, Granollers, Mataró, Mollet del Vallès, Terrassa, Sabadell, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

Notícies relacionades

Dins de la mateixa demarcació, també rebran ajudes l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes (171.000 euros) i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (130.500 euros).

Més notícies de Mataró, Sabadell, Mollet, TerrassaEsplugues a l’edició local d’EL PERIÓDICO