D’un Esclat a un centre sanitari

CreuBlanca adquireix l’antiga seu de Caixa Laietana a Mataró per convertir-la en un hospital privat

  • El projecte, que es presentarà amb més detall al gener, ascendeix a una inversió global aproximada de 40 milions d’euros

  • El nou centre sumarà una superfície total de 39.000 m² i pretén ser també hospital universitari

CreuBlanca adquireix l’antiga seu de Caixa Laietana a Mataró per convertir-la en un hospital privat

ACN / Jordi Pujolar

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El grup sanitari CreuBlanca ha adquirit l’edifici de l’antiga seu central de Caixa Laietana a Mataró (Maresme), que compta amb 6 plantes i suma una superfície total de 39.000 m², per convertir-lo en un hospital privat. Tot i que encara no se n’han concretat els detalls, la inversió global del projecte ascendirà a uns 40 milions d’euros.

La notícia ha sigut tota una sorpresa, ja que fa tot just un mes i mig es va publicar que el Grup Bonpreu havia guanyat la subhasta per l’immoble, que està situat al polígon del Pla d’en Boet i fa deu anys que està buit i en desús. Així, segons indiquen des de CreuBlanca a aquest diari, «Bonpreu mai va arribar a firmar».

«La nostra intenció era fer un nou Esclat a Mataró amb tots els serveis. Teníem especial il·lusió en aquesta ciutat i en aquesta comarca, perquè creiem en el seu potencial a nivell social i econòmic», assenyalen des del Grup Bonpreu consultats pels motius que han portat que no es formalitzés la compra de l’espai. Asseveren també que estaven disposats «a realitzar una gran inversió en un edifici en desús», però que «l’Administració no ho ha vist així» i, per tant, «no ha sigut possible tirar-ho endavant».

«Ens hem vist obligats a abandonar aquest projecte i també les possibilitats de millora de l’oferta comercial i llocs de treball que hagués comportat», conclouen. Fonts municipals expliquen a aquest diari que, després de la subhasta, Bonpreu era coneixedor del context urbanístic en què s’emmarcava l’operació que volien portar a terme i que aquesta exigia una modificació del Pla General que «no estava justificada per interès públic». D’aquesta manera, en l’últim moment, va decidir no escripturar.

Així, des de l’Ajuntament de Mataró expliquen que el Consell d’Administració de CaixaBank va autoritzar tancar l’acord de compravenda amb l’operador que va quedar segon en la subhasta, és a dir, CreuBlanca. Amb tot, des del consistori mataroní incideixen que ara treballen «perquè Bonpreu, que sabem que té mínim 17-19 milions per invertir, també pugui fer realitat la seva inversió a Mataró».

Atenció integral

Des de CreuBlanca asseveren que el nou hospital ajudarà Mataró i les seves àrees de confluència a «disminuir l’impacte de mobilitat» i que col·laborarà amb entitats públiques per «descongestionar l’actual pressió assistencial». «Per a nosaltres es tracta d’un creixement estratègic amb uns objectius clars de continuïtat, responsabilitat social i innovació a fi de col·laborar conjuntament amb Mataró per ampliar els serveis de la ciutat», declara Eulàlia Alomar, directora financera de CreuBlanca.

El nou Hospital CreuBlanca del Maresme, el projecte del qual es presentarà amb més detall al gener, oferirà així una atenció integral per cobrir «totes les necessitats medicoquirúrgiques mitjançant la tecnologia més capdavantera» en diagnòstic per la imatge, àrea que ha diferenciat la companyia des dels seus inicis.

Hospital universitari

De moment, des de CreuBlanca ja han explicat que les futures instal·lacions allotjaran: una àrea d’ingrés hospitalari, una àrea quirúrgica equipada amb tecnologia robòtica, zones de curta estada per a tractaments ambulatoris o cirurgies sense ingressos, urgències 24 hores, consultes externes i una àrea de diagnòstic per la imatge amb equips de ressonància magnètica i TAC d’última generació.

Notícies relacionades

A més, es preveu destinar més de 3.000 m² a àrees de formació mitjançant la col·laboració amb escoles superiors i universitats, cosa que el convertirà també en un hospital universitari.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO