El segon més gran de la ciutat

Aigües de Mataró presenta el nou mural que decora l’entrada del dipòsit de Rocablanca

  • L’obra, realitzada per l’artista Mateo Lara, de Pintura Mural Barcelona, vol commemorar el centenari d’AMSA

Aigües de Mataró presenta el nou mural que decora l’entrada del dipòsit de Rocablanca

Pintura Mural Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aigües de Mataró ha encarregat a l’artista Mateo Lara, de Pintura Mural Barcelona, un mural per commemorar el centenari d’Aigües de Mataró a la ciutat, efemèride que se celebrarà el 2022. L’obra s’ha realitzat amb la tècnica del grafit a l’entrada del dipòsit del barri de Rocablanca, que presenta una nova imatge per a aquesta celebració.

«Al mural es vol transmetre una imatge dels valors d’AMSA [Aigües de Mataró, SA] i de la gestió que fa de l’aigua i l’energia, i busca la qualitat i proximitat amb els ciutadans», afirmen des de l’Ajuntament de Mataró (Maresme).

El dipòsit de Rocablanca és un dels 15 que proveeixen la ciutat. Construït el 2002, és el segon més gran de Mataró, amb una capacitat de 12.000 m³ d’aigua (gairebé quatre piscines olímpiques plenes). L’aigua que es recull prové del dipòsit de Can Boada i del riu Ter. És el dipòsit principal que dona servei a la zona que inclou: Peramàs, Cerdanyola Sud, via Europa Sud, el camí de la Geganta, l’avinguda Amèrica, el Palau i les Cinc Sènies.

Des de l’any 2003, a la seva coberta s’ha situat un parc fotovoltaic que té una potència de 49 kWp i en produeix uns 60.000, que es traspassen a la xarxa de la companyia distribuïdora. «Aquesta energia permet una reducció de les emissions a l’atmosfera de 34 tones de CO₂ i equival a plantar nou hectàrees noves de bosc (uns deu camps de futbol)», remarquen des del consistori.

Des de març de 1922

El 28 de març de 1922 es va constituir la societat Aguas de Argentona en Mataró, Sociedad Anónima, que, amb el temps, es va convertir en una societat municipal i el que ara es coneix com a Aigües de Mataró, SA.

Notícies relacionades

Aquest 2022 se celebraran cent anys de la seva creació, i es vol aprofitar l’ocasió per realitzar un recorregut per la història d’AMSA, donar a conèixer la companyia a la ciutat i plantejar els seus nous reptes de futur.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO