Emprenedors

Un ‘software’ per diagnosticar la disfàgia guanya el Creatic a la millor iniciativa empresarial en la Nit de l’Emprenedoria de Mataró

  • El guardó està dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a l’incubador del TecnoCampus durant un any

  • Els altres dos premis principals estan dotats amb 6.000 euros cadascun

Un ‘software’ per diagnosticar la disfàgia guanya el Creatic a la millor iniciativa empresarial en la Nit de l’Emprenedoria de Mataró

Sergio Ruiz (Cedida)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un software basat en intel·ligència artificial per al diagnòstic de la disfàgia, que ajudarà a optimitzar els processos de cribratge, diagnòstic i tractament de les persones que pateixen aquesta malaltia, s’ha emportat el premi amb més dotació de la Nit de la Emprenedoria del TecnoCampus de Mataró (Maresme): el premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació.

Es tracta d’un projecte que, sota el nom d’AIMS-OD, han presentat Alberto Martín, Pere Clavé i Xavier Tibau. El guardó està dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a l’incubador d’empreses del Tecnocampus durant un any.

Per la seva banda, Orgasnic, que proposa el disseny i fabricació de productes de decoració per a la llar i la restauració a partir de residus orgànics, ha guanyat el premi al millor projecte amb impacte social –6.000 euros i estada bonificada a la incubadora–. Aquest és un projecte que han presentat David Junyent i Iván Gordillo. Des del TecnoCampus Mataró expliquen que aquest projecte ja ha iniciat una primera línia amb residus de cloïsses d’ostra, musclo i closca variada.

La Gala del 2021 ha recuperat la presencialitat, després que el 2020 l’assistència a l’acte quedés limitada per les restriccions a causa de la pandèmia de la Covid-19. Així, el Mag Lari ha agafat el testimoni de periodista maresmenc Elisenda Pineda i s’ha ocupat de la presentació de la gala.

Altres premis

Quant al Creatic a la millor iniciativa liderada per dones, dotat també amb 6.000 euros i una estada bonificada a la incubadora, ha recaigut en Carla Carrasco pel projecte Datali Group, que planteja serveis d’assessorament especialitzats per a marketplace i ecommerce a partir d’un programa informàtic que permet l’optimització dels processos financers i fiscals de les empreses que comercialitzen en entorns online.

La foto dels guanyadors de la nit s’ha completat amb dos guardons que volen fomentar l’emprenedoria entre els estudiants. Així, el premi a l’emprenedoria universitària ha sigut per a Lam Pau Aparici, pel projecte Ohlechef, una plataforma web que ofereix tallers de cuina online en directe amb «xefs de prestigi» i que inclou «servei d’entrega prèvia de tots els ingredients necessaris» per elaborar les receptes del taller que es contracta.

El millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional va recaure en les estudiants Cristina Mateos, Jabou Kandeh, Nouhaila Benktib i Yousra Benyermak, de l’institut Thos i Codina, per la proposta The Coffice Mataró, d’un espai multiservei que ofereixi sales de coworking, cafeteria i llibreria en un mateix establiment, en «un ambient innovador on tinguin cabuda l’activitat empresarial i l’oci cultural», expliquen des de l’organització de l’esdeveniment.

Durant la gala, també s’ha anunciat una nova iniciativa: els premis Més Mataró, empresa i societat, que tenen per objectiu «promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS», expliquen des del campus mataroní.

Suport públic i privat

Com en les últimes edicions, els premis Creatic i la Nit de l’Emprenedoria de Mataró, una iniciativa del TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró, han comptat amb el suport de diferents empreses i institucions, entre les quals es pot destacar els mecenes que fan possible la dotació econòmica dels premis, mostrant així el compromís amb emprenedors que fan els seus primers passos.

Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal, MinoryxTherapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); CSV experts (categoria silver), Derecho.com i Palobiofarma (categoria bronze).

Notícies relacionades

Amb el seu suport i el de la Diputació de Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i el d’Empresa i Treball de la Generalitat (mitjançant ACCIÓ) i d’entitats com GENTIC, AIJEC, FAGEM, Dona’t un Impuls, Cambra de Comerç, PIMEC i BANC, «s’impulsa l’emprenedoria del territori mitjançant els Premis Creatic», conclouen des del TecnoCampus.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO