Un 8,4% menys

L’atur a Mataró va caure el juliol a xifres d’abans de la pandèmia per primera vegada des del febrer del 2020

  • El mes passat va finalitzar amb 8.529 persones aturades registrades a la capital del Maresme, és a dir, 750 aturats menys que al juny

  • D’altra banda, l’estimació del nombre de treballadors en erto vigent a Mataró a finals del juliol se situa al voltant dels 1.000

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El juliol del 2021 va finalitzar amb 8.529 persones aturades registrades a Mataró (Maresme). Són 750 aturats menys que els que hi havia el mes anterior (-8,1% en termes relatius). Així, des de l’ajuntament expliquen que des que es va decretar el confinament obligatori a mitjans de març del 2020, és la primera vegada que el nombre d’aturats a Mataró és inferior al que hi havia abans del començament de la crisi de la Covid-19 (febrer del 2020).

El juliol ha sigut el mes amb un descens mensual més gran de la sèrie disponible, que es remunta al 2004. Es pot dir, que el juliol, des del 2010, és un mes en què l’atur registrat presenta un bon comportament a la ciutat, ja que en tots els anys s’ha registrat un descens de l’atur a Mataró.

En la comparativa respecte al juliol del 2020, el descens dels aturats a Mataró és de -1.309 persones, una xifra que en termes relatius es tradueix en un decrement d’un -13,3%. El Maresme registra un descens una mica inferior al de Mataró (-13,1%); també a la província de Barcelona i Catalunya registren baixades interanuals similars a la de Mataró (un -13,4% a la província de Barcelona i un -13% a Catalunya). A Espanya l’atur registrat presenta un descens interanual del -9,4%.

Una de les taxes més altes

Quant a la taxa d’atur registral de Mataró, queda situada en el 14%, «una taxa que és clarament la més baixa des que va començar el 2021 i de bona part del 2020», remarquen des del govern local. No obstant, Mataró és el segon municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més alta, només per darrere Manresa.

Notícies relacionades

Així, l’estimació del nombre de treballadors en erto vigent a Mataró a finals del juliol se situa al voltant dels 1.000.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO