Missatge d’«esperança»

Els Armats de Mataró tornen a la plaça de l’Ajuntament per homenatjar la ciutat

L’acte, un dels plats forts de la Setmana Santa, s’ha fet amb un aforament limitat i amb menys soldats dels habituals

Els Armats de Mataró tornen a la plaça de l’Ajuntament per homenatjar la ciutat
2
Es llegeix en minuts

Els Armats de Mataró han tornat aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament per celebrar l’acte d’homenatge a la ciutat, un dels plats forts de la Setmana Santa a la capital del Maresme que l’any passat es va suspendre per la Covid-19. En aquesta ocasió s’ha pogut fer en dues representacions de mitja hora amb un aforament limitat a 400 persones amb cita prèvia i dos grups de 20 soldats romans, menys que altres anys. El que no s’han pogut fer són les tradicionals desfilades per la ciutat.

El Capità manaia, Rafael Llibre, ha destacat que malgrat les restriccions per la pandèmia, aquesta edició ha sigut la de l’«esperança» perquè representa el començament de la tornada a la normalitat. «Esperem que sigui el primer de molts actes que es puguin fer a la ciutat», ha dit.

Els Armats de Mataró d’aquest Dijous Sant ha sigut un dels dos únics actes presencials amb públic de la Setmana Santa a la capital del Maresme. L’altre, la matinal de saetes a la carpa del parc Central, es va celebrar diumenge passat.

Recuperar la normalitat                                            

En declaracions a l’ACN, el regidor de Cultura, Xesco Gomar, ha celebrat que, després de la suspensió de l’any passat, els veïns de la ciutat hagin pogut tornar a sentir els soldats romans, els Armats. Un acte, ha afegit, que tothom espera que marqui el principi del final de la pandèmia perquè la cultura popular «pugui tornar al seu lloc».

Un acte, ha afegit Gomar, que s’ha celebrat en un espai reduït i tancat com és la plaça de l’Ajuntament, amb quatre entrades i sortides, que és el que demanava el comitè d’emergències municipal. A més, a banda d’eliminar les desfilades, s’ha reduït l’aforament a la meitat amb els espectadors asseguts i mantenint en tot moment la distància de seguretat. L’homenatge aquest any s’ha fet en dues representacions, una a les 17.30 que no s’ha omplert, i una altra a les 19.00.

Notícies relacionades

En el discurs d’oferiment de l’acte a la ciutat, el Capità manaia, Rafael Llibre, ha destacat que en la tradicional missa de divendres dels germans a l’església de Santa Anna, el capellà, com cada any, els ha nomenat soldats de pau i aquest any també germans de l’esperança. L’esperança, va afegir, en cas de tornar gradualment «a la normalitat anterior a la pandèmia».

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO