Seguretat ciutadana

Els accidents de trànsit es redueixen gairebé un 20% a Mataró durant l’últim any

Per tercer any consecutiu, no s’ha produït cap víctima mortal i el nombre de ferits també ha disminuït durant el 2020

Els accidents de trànsit es redueixen gairebé un 20% a Mataró durant l’últim any
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sinistralitat viària s’ha reduït gairebé un 20% durant el 2020 a Mataró, segons ha donat a conèixer l’ajuntament. Així, han disminuït tant el nombre d’accidents de trànsit com el nombre de ferits. Des del consistori remarquen que aquestes dades estan relacionades amb la disminució general de la mobilitat durant la pandèmia del Covid-19, «però la reducció de l’accidentalitat continua sent un objectiu prioritari», afegeixen.

Durant el 2020, i segons les dades fetes públiques durant la Junta Local de Seguretat de Mataró, els accidents de trànsit s’han reduït en un 19,7% (de 360 a 289): els sinistres greus han baixat un 48,1% (de 27 a 14) i, els lleus, un 17,4% (de 333 a 275).

Quant a les persones ferides en accidents de trànsit, van disminuir en un 16,9% durant l’any passat (de 426 a 354). Des de l’Ajuntament ressalten que aquest ha sigut el tercer any consecutiu sense víctimes mortals a la localitat.

L’N-II, on més accidents es produeixen

Per tipologies, més de la meitat dels accidents han sigut col·lisions (56%), seguides d’atropellaments (21%) i de caigudes (17%). Quant als atropellaments, s’han reduït un 21,8% (de 78 a 61). Durant el 2020, es van registrar 5 atropellaments amb persones ferides amb vehicles de mobilitat personal (VMP) implicats.

Notícies relacionades

En relació amb les vies, la carretera N-II continua sent la via on més accidents es produeixen a Mataró. «Aquest fet s’atribueix fonamentalment a la intensitat i velocitat del trànsit», asseveren des del govern mataroní.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO