Vocacions tecnològiques

El TecnoCampus de Mataró afronta la segona edició del programa TecnoGirl

  • En aquesta ocasió, el projecte girarà entorn de donar a conèixer i potenciar l’economia circular

  • La iniciativa portarà a terme diferents activitats en biblioteques municipals del Maresme

tecnocampus

tecnocampus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El TecnoCampus de Mataró posa en marxa aquest mes de febrer la segona edició del programa TecnoGirl. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, posant l’èmfasi a fomentar les vocacions tecnològiques de noies en edats compreses entre els 12 i els 18 anys, i contribuir així a «posar fi a la bretxa de gènere que existeix en les professions d’aquest àmbit», assenyalen des del TecnoCampus.

La sessió inaugural es farà el pròxim 1 de febrer, a les 12.30 h, a través del canal YouTube del TecnoCampus, amb la xerrada ¿Quin és el reconeixement de les dones científiques en els premis Nobel?, a càrrec d’Irene Lapuente, fundadora de la Mandarina de Newton, i amb la participació de la maresmenca Laura Artigas, enginyera aeronàutica a l’empresa Airbus.

Aquesta edició comptarà amb conferències, tallers, activitats BiblioLab, una hackathon i moltes altres activitats obertes al públic que permetran inspirar els estudiants i ciutadans visualitzant referents femenins en l’àmbit de la ciència i la tecnologia.

Potenciar l’economia circular

El programa TecnoGirl planteja en cada edició un repte d’actualitat perquè els participants puguin reflexionar i hi treballin aplicant la ciència i la tecnologia. En la primera edició el repte girava entorn de la gestió dels residus i, en aquesta nova edició, es vol «ampliar i complementar aquella temàtica» donant a conèixer i potenciant l’economia circular.

Per fer front a aquest repte, es compta amb el coneixement de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus, impulsada per Aigües de Mataró i pel Consorci pel Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.

TecnoGirl al Maresme

Una altra novetat a destacar d’aquesta segona edició del programa TecnoGirl és que es realitzaran més activitats en diferents biblioteques municipals del Maresme.

Notícies relacionades

Així com la primera edició del programa es va realitzar juntament amb les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas i l’Ajuntament de Mataró, en aquesta nova edició s’afegeix la col·laboració de les biblioteques: Pare Fidel Fita, d’Arenys de Mar; Joan Coromines, del Masnou; M. Serra i Moret, de Pineda de Mar; Jaume Perich i Escala, de Premià de Dalt; Martí Rosselló i Lloveras, de Premià de Mar; la Muntala, de Sant Vicent de Montalt; Vall d’Alfatà, de Santa Susanna; i la Biblioteca de Tordera.

Més notícies de Mataró, a l’edició local d’EL PERIÓDICO