COL·LAPSE DEL SOSTRE

Desallotgen sis veïns a l'enfonsar-se part d'una vivenda a Mataró

Els inquilins de l'immoble van ser evacuats a través d'unes escales d'emergència, sense que ningú resultés ferit

Des dels Bombers expliquen que han tornat a l'edifici aquest divendres per tapar la part descoberta amb una lona i així protegir-la de la pluja

mat

mat

1
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo

Dijous 26 de novembre a la tarda quatre persones, una d’elles menor d’edat, van haver de ser evacuades a l’enfonsar-se parcialment el sostre d’un pis en un edifici del carrer Mar de Mataró (Maresme). Les persones que es trobaven a la vivenda afectada –tres adults i un menor– van ser evacuades a través d’unes escales d’emergència, sense que ningú resultés ferit. A més, dues persones més veïnes de l’immoble també van ser desallotjades.

Segons expliquen des de Bombers de la Generalitat, el sinistre va tenir lloc cap a les 16.00 hores quan, per causes que s’estan investigant, el sostre del menjador d’un dels pisos en un edifici de dues plantes va col·lapsar. Des dels Bombers van activar el Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) i al lloc dels fets es van desplaçar un total de deu dotacions del cos que, després de comprovar que la runa dificultava la sortida per la porta de la vivenda, van fer sortir els inquilins per la finestra, els quals llavors van baixar per l’escala habilitada.

Cap a les 17:20 h, els bombers i l’arquitecte municipal van entrar per fer una primera estimació dels danys i determinar si els veïns podien tornar o havien de ser reallotjats. Després d’això, des de l’Ajuntament de Mataró assenyalen que es va oferir un allotjament alternatiu a les sis persones afectades, però que aquestes el van rebutjar i es van traslladar a cases de coneguts.

Primeres sospites sobre l’ensorrament

Aquest divendres 27 de novembre, des dels Bombers expliquen que han tornat a l’edifici per tapar la part descoberta amb una lona i així protegir-la de la pluja. També han acudit de nou a l’immoble tècnics municipals. Així, les primeres sospites de les causes de l’enfonsament apunten al mal estat de dues bigues aluminoses, tot i que encara se n’estan estudiant els motius. D’altra banda, segons indiquen des del consistori mataroní, s’ha determinat que no hi ha afectacions en altres parts del pis.

Notícies relacionades

Ara, des de l’Ajuntament afirmen que no es podrà reparar el sostre «fins que no s’esfondri la lluerna que hi ha al terrat i es retirin dos dipòsits d’aigua», ubicats també a la part superior de l’edifici. «En teoria ho han de retirar els veïns, sí que hi ha vegades en què si hi ha algun problema s’encarrega primer l’Ajuntament, però els veïns ja s’han posat en contacte amb la seva companyia d’assegurances per resoldre-ho», afirmen.

Més notícies de Mataró