EMPRENEDORS

Gau3di guanya la 20a edició dels premis Creatic en la Nit de l'Emprenedoria de Mataró

El guardó està dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a l'incubador del TecnoCampus durant un any

Els guardons es van entregar en una gala en què es va fer un reconeixement al conjunt de les empreses del territori

creatic

creatic

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gau3di va rebre el 20è premi Creatic a la millor iniciativa empresarial en l’àmbit de la tecnologia i la innovació durant la gala de la Nit de l’Emprenedoria de Mataró, celebrada aquest dijous, 19 de novembre. Aquest guardó està dotat amb 12.000 euros i una estada bonificada a l’incubador del parc empresarial TecnoCampus durant un any.

Gau3di és una empresa puntera i innovadora que porta la manufactura additiva de metall (MAM), coneguda com a impressió 3D metàl·lica, la indústria dels motllos. L’encarregat de recollir el premi va ser Adrián Roca, que lidera el projecte amb Daniel Flor i Pere Ferrer.

La Nit de l’Emprenedoria 2020 va canviar ahir de format i es va convertir en una gala televisiva retransmesa per Mataró Audiovisual i en directe pel canal de Youtube del TecnoCampus, l’entitat organitzadora junt amb l’Ajuntament de Mataró. Així, a causa de les restriccions derivades de la pandèmia de la Covid-19, només un representant de cada empresa premiada va accedir al recinte del Foyer, per ser entrevistat en directe per la periodista, Elisenda Pineda, que va conduir l’acte des d’un Auditori buit.

Altres premis i reconeixements

Sycai Medical, el projecte d’un assistent que ajuda els radiòlegs en el diagnòstic i seguiment automàtic de lesions precanceroses abdominals, es va emportar el premi al millor projecte amb impacte social, dotat amb 6.000 euros i una estada bonificada a la incubadora.

Quant al Creatic a la millor iniciativa liderada per dones, va recaure en Enigmes Tour (6.000 euros i una estada a l’incubador bonificat). La proposta d’Enigmes Tour és desenvolupar una app que permetrà als turistes «conèixer una ciutat mitjançant un catàleg de jocs gratuïts, enigmes que es resoldran al llarg d’una ruta que passa pels llocs emblemàtics de cada ciutat», expliquen des de l’ajuntament.

Altres guardons de la nit van anar a l’emprenedoria universitària i al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional. El jurat dels Creatic també va voler fer ahir una menció especial al projecte B-Right per la seva capacitat d’aplicar la tecnologia, en concret la intel·ligència artificial, en l’àmbit de la salut mental.

Reconeixement al teixit empresarial

Durant la gala, es van projectar els parlaments de l’expert en innovació Xavier Ferrás, que va destacar la importància d’iniciatives com els premis Creatic, que compleixen 20 anys, i el parc TecnoCampus, que en compleix 10, pel que tenen de motor d’innovació al territori.

Notícies relacionades

També el regidor d’Empresa i Ocupació, Sergi Morales, i l’alcalde de Mataró, David Bote, van posar l’èmfasi en el reconeixement al teixit productiu de la ciutat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. També van fer breus intervencions en l’acte Eva Menor, presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, i Joana Barbany, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA