OPERACIÓ 'RIBERES'

Desarticulada una banda de Mataró i Premià de Mar que assaltava narcotraficants fingint ser guàrdies civils

La banda s'apoderava també dels vehicles d'altres narcos i els utilitzava per portar a terme altres activitats delictives

També es van desmantellar dos laboratoris de cultiu amb 550 plantes de marihuana i es van decomissar 34 pastilles d'èxtasi

zentauroepp49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil  sociedad castilla la m201015171745

zentauroepp49506871 01 01 1970 coche de la guardia civil sociedad castilla la m201015171745 / GUARDIA CIVIL

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal amb base a Mataró i Premià de Mar especialitzada a assaltar narcotraficants fingint ser guàrdia civils, després de la detenció de cinc persones d’entre 27 i 46 anys. Els membres de la banda, disfressats d’agents per evitar que les víctimes plantessin cara, assaltaven de forma violenta altres narcotraficants i obtenien les drogues sense cost i s’asseguraven la impunitat davant l’absència de denúncia. A més de les substàncies estupefaents, la banda s’apoderava dels vehicles i els utilitzava per portar a terme altres activitats delictives.

La Guàrdia Civil va realitzar les entrades i registres simultanis de cinc domicilis i tres locals i garatges a Mataró i Premià de Mar i va intervenir: 39.000 euros en metàl·lic, set vehicles, material policial, sistemes de codificació de claus, dispositius per seguir altres grups criminals com emissores o telèfons mòbils, així com material de defensa personal com pistoles elèctriques i esprais.

També es van desmantellar dos laboratoris de cultiu amb 550 plantes de marihuana i es van decomissar 34 pastilles d’èxtasi i diverses dosis d’anabolitzants. La Guàrdia Civil de Castelló i la de Barcelona va portar a terme conjuntament aquesta operació anomenada ‘Riberes’.

Múltiples delictes

Les cinc persones van ser detingudes com a presumptes autors dels delictes de pertinença a organització criminal, robatoris amb violència i intimidació, robatori de vehicles, contra la salut pública, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals, falsificació de documents i usurpació de funcions públiques. El Jutjat número 3 de Castelló va decretar-ne l’ingrés a la presó.

Un dels robatoris comesos va ser el febrer a l’AP-7, a l’altura de Cabanes, on van robar dos vehicles d’alta gamma amb què pretenien transportar marihuana a Barcelona que havia sigut comprada a Granada.

Notícies relacionades

En aquell moment, els agents van determinar que els autors del robatori havien fet un seguiment diari de les víctimes a través de mitjans tècnics tecnològics de localització i seguiment.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA