PATRIMONI LOCAL

Can Marfà proposa redescobrir el paisatge sonor de Mataró

A l'exposició hi han col·laborat més de trenta entitats i institucions i gairebé una cinquantena de persones

mattt

mattt

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El divendres 9 d’octubre a Can Marfà Gènere de punt del Museu de Mataró va obrir al públic Mataró: de Mancos a Djemberen. Un projecte expositiu de l’Associació Mapasonor i del Museu de Mataró que sorgeix de la voluntat d’explorar el patrimoni sonor mataroní i que busca aproximar els visitants a «la diversitat de la societat que l’habita».

Durant els últims cinc anys, els membres de l’Associació de creació documental Mapasonor han realitzat gravacions de l’entorn sonor mataroní i han recollit els testimonis de diverses persones que viuen a la ciutat.

«Els sons gravats han sigut seleccionats i editats partint de criteris etnomusicològics i antropològics per crear una composició sonora, que segueix els principis del paisatge sonor, que és l’element central del projecte expositiu,» expliquen des de l’Ajuntament de Mataró.

La mostra expositiva es desenvolupa a tres vessants: el paisatge sonor, els relats i testimonis orals i la recopilació de les principals dades i indicadors socioeconòmics de la ciutat, que permeten contextualitzar l’experiència sonora.

Un projecte participatiu

A l’exposició hi han col·laborat més de trenta entitats i institucions i gairebé una cinquantena de persones, que han accedit a ser gravades i, en alguns casos, entrevistades, o que han participat en el projecte des del vessant de la investigació i l’assessorament.

Notícies relacionades

A més, l’Associació Mapasonor impulsarà una iniciativa de creació d’un banc de sons de la ciutat de Mataró. Així, totes aquelles persones que vulguin contribuir al projecte podran utilitzar el seu dispositiu mòbil com a enregistradora i enviar les seves gravacions via WhatsApp.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA