COVID-19

Salut realitza cribratges massius a dues escoles de Mataró

Es realitzen proves tant a l'alumnat i professionals dels centres, com als familiars convivents dels alumnes

La recollida de PCR que té lloc al llarg d'avui dona continuïtat a la que ja es va fer dimarts 6 d'octubre

cribados

cribados

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous 8 d’octubre s’està portant a terme una acció de cribratges massius en dos centres educatius de Mataró (l’Escola Angeleta Ferrer i l’Institut Damià Campeny). Així ho ha comunicat el Departament de Salut, des d’on expliquen que en aquests cribratges es realitzen proves tant a l’alumnat i els professionals dels centres, com als familiars convivents dels alumnes.

La recollida de PCR que té lloc al llarg d’avui dona continuïtat a la que ja es va fer dimarts 6 d’octubre. Concretament, dimarts es van fer les proves PCR als alumnes i professionals de l’Escola Angeleta Ferrer, i avui es fan als familiars convivents d’aquest primer centre. Avui també es fan als alumnes i professionals del Damià Campeny, així com als seus familiars.

L’acció es porta a terme a iniciativa dels departaments de Salut i d’Educació, coordinada pel Servei Català de la Salut, amb una operativa gestionada conjuntament per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, l’Institut Català de la Salut (ICS), l’Ajuntament de Mataró i les direccions dels centres educatius.

Així mateix, es compta amb la participació del Banc de Sang i Teixits, que ha cedit dos autobusos per poder portar a terme la recollida de mostres i que n’assumeix també l’anàlisi.

Resultats en 48 hores

Notícies relacionades

Els resultats de la PCR, tant dels alumnes com dels familiars que hi conviuen, estaran disponibles en unes 48hLa Meva Salut. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un SMS en els casos negatius que tinguin firmat l’e-consentiment.

Més notícies de Mataró