DURANT LES PROTESTES CONTRA LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS

Arxiven l'expedient contra dos policies de Mataró per amenaces a independentistes

L'expedient ha sigut elaborat per dos instructors externs i conclou que el seu comportament no constitueix cap falta disciplinària

ffd54afb-41b3-4b72-b8fa-27dd1102a20c

ffd54afb-41b3-4b72-b8fa-27dd1102a20c

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Mataró ha anunciat l’arxiu de l’expedient disciplinari que va obrir a dos policies locals per proferir amenaces contra independentistes en un grup de Whatsapp al concloure que el seu comportament no constitueix cap falta disciplinària, un cas que va desvelar EL PERIÓDICO.

Tal com ha comunicat el consistori, s’ha acordat el sobreseïment i arxiu de la causa, que es va obrir a principis d’any per aclarir la polèmica generada per uns missatges ofensius que incitaven a la violència contra independentistes i que van ser presumptament escrits per agents del municipi.

L’expedient ha sigut elaborat per dos instructors externs designats a proposta de la Sotsdirecció General de Coordinació de la Policia Local de Catalunya del Departament d’Interior a instàncies de l’alcalde, David Bote, que va demanar depurar responsabilitats susceptibles de sanció.

Així ho va sol·licitar després d’incoar un expedient informatiu l’octubre passat amb el qual es va identificar dos agents autors d’alguns d’aquests missatges, que van escriure des del seu propi mòbil personal, ja que els policies locals no disposen de telèfons corporatius.

«Doneu-me un parell de metralletes»

Entre els comentaris que figuren en les converses analitzades, un dels membres afirma: «Doneu-me un parell de metralletes i s’acaba el problema. Haha. Una ràfega i corren com conills», mentre que un altre sosté: «A veure si peguen aquestes turbes que no fan més que rebentar la pau i l’ordre social», en al·lusió als aldarulls durant les protestes contra la sentència del procés.

Notícies relacionades

Entre altres missatges, es demana també un «toc de queda», a l’«exèrcit espanyol» i una «neteja ètnica d’independentistes i rastaflautes ja», alhora que s’apunta: «No estem d’acord amb la violència, però si per erradicar-la, hi ha víctimes, és com en la guerra, moren innocents».

Més notícies de Mataró